Hvorfor skal jeg vælge solceller?

18. februar 2021

Solceller er en del af de nye, grønne energikilder, som kan købes af private som supplering/erstatning for brug af fossile brændstoffer. Selvom enkelte vil se et problem med prisen, er der faktisk rigtig mange økonomiske fordele ved at få installeret solcellepaneler nær dit hus. Elregningen bliver mindre, ved overproduktion kan du sælge strømmen videre, og samtidig stiger dit hus i værdi til eventuelle lån eller videresalg. Det er en investering, der er hurtigt tilbagebetalt og bidrager til den grønne omstilling, som i dag er centralt for en bæredygtig fremtid.

 

Et solcelleanlæg skal have de rette forhold

Inden du kan begynde at tjene penge på solceller, skal de først sættes op. Solceller er uafhængige af konjunktur, men de er afhængige af, hvor meget kontakt de har med dagssolen. Det er muligt at placere solceller flere steder omkring dit hus: På taget, carportens tag, på jorden eller et stativ nær gavlen. For at udnytte solenergien optimalt, er det anbefalet at montere solceller, så de peger stik syd, så du både får morgen, middags-, eftermiddags- og aftensolen. Når de er placeret, kan flere elementer forstyrre energiproduktionen; især mindre skygger kan forringe produktionen. Det skyldes, at solceller er serieforbundne, så forstyrrelser på en solcelle rammer flere. Det kan derfor være nødvendigt at skære høje træer ned og finde en ny placering til flagstangen, hvis skyggerne rammer solcellerne.

 

Solceller bliver billigere og billigere

Vi har ikke nævnt prisen endnu, og vi kan ikke sige, hvad det koster hos udbydere nær dig, men vi kan med sikkerhed sige, at investering i solceller bliver hurtigt tilbagebetalt: typisk er solcellerne tjent sig selv ind efter 10 år, og så har du typisk mere end 20 års holdbarhed tilbage, hvor dine solceller genererer kun overskud. En typisk dansk familie kan se på elregningen, at den falder med et par hundrede kroner hver måned. Du kan derfor sikre dig et stabilt udbytte ved investering i solceller. Har du fået interesse efter at læst artiklen, og bor du omkring Århus, Randers og Silkeborg, kan du købe solceller hos Raaby og Rosendal El. De kan sørge for professionel hjælp ved placering og montering af solceller, så panelerne er placeret sikkert, og du stille og roligt kan tjene penge.