Slip for støv i hjemmet med centralstøvsuger

8. september 2021

Hvorfor vælge en centralstøvsuger?

 

Hvis du bor i et stort hus, kan en centralstøvsuger være den helt rigtige løsning for dig. En centralstøvsuger er en form for støvsuger, hvor selve maskinen er gemt væk. Dette betyder, at støvsugerens motor er indbygget i selve huset, hvilket typisk vil være på loftet. Derfor vil du opleve centralstøvsugeren som slangen i sig selv.

 

Hvorfor vælge en centralstøvsuger?

 

Idet du ikke har en motor, der følger med dig rundt i huset, når du støvsuger og hvirvler al skidtet rundt på gulvet samt spytter støv ud igen, vil dit indeklima i hjemmet blive betydeligt forbedret. Derimod vil den luft, der suges ind, blive spyttet direkte ud af dit hus gennem et hul, hvor du har valgt at placere din motor, hvilket fører til en mere effektiv rengøring samtidig med, at du mindsker potentielle allergigener fra husstøvmider og pollen.

 

En anden fordel ved centralstøvsugeren er også, at du ikke skal trække den rundt i dit hjem, hvilket typisk fører til ridsede dørkarme og gulve, hvis du trækker for hårdt og støvsugeren vælter rundt. 

 

Herudover er det også super let at tænde og slukke for støvsugeren, hvilket du kan gøre med en finger lige ved håndtaget på slangen. Støvsugerhovedet har endda tovejskommunikation med motoren, hvorfor du kan se på støvsugerhovedet, når det er tid til at skifte støvsugerpose eller filter.

 

Kan alle få en centralstøvsuger?

 

Typisk ser man, at folk vælger at få installeret en centralstøvsuger, når de bygger nyt hus, men i princippet er der ingen begrænsninger for, hvem der kan få en centralstøvsuger - også i sit eksisterende hus. Igen er fordelen ved centralstøvsugeren, at den vil blive installeret et sted, hvor den ikke generer, og du vil derfor slet ikke opleve, at den er der.