Har du problemer med kloakken?

20. august 2021

Lugter det fra afløbet, er din vask stoppet til, eller har du problemer med vand, der oversvømmer toilettet, tyder det på, at du har problemer med kloakken.

 

Tænk engang på, hvor meget der dagligt bliver skyllet ud i kloakken, og hvor frygteligt det er, hvis det pludselig ikke fungerer, som det skal. Det er altså væsentligt at få ordnet kloakken løbende, så du i tide får opdaget og får styr på eventuelle problemer, der kan være opstået.

 

Der kan være mange årsager til, at kloakken ikke fungerer optimalt, men når først skaden er sket i kloakken, hvad end det drejer sig om et knækket rør, eller rør der er tilgroede af rødder, kan det være svært selv at skulle gøre noget. Der findes dog et par gode råd til, hvordan du selv klarer kloakservicen.

 

Sådan kan du selv vedligeholde kloakken

Selvom du ikke direkte kan tilgå kloakledninger, kan du alligevel gøre et par ting for at vedligeholde dem, og som husejer er det faktisk dit eget ansvar at vedligeholde kloakken inden for dit skel.

 

Få foretaget eftersyn af husets brønde mindst 2 gange årligt og få lavet en tv-inspektion af dine kloakledninger. Hvis du har en septitank på grunden, skal denne også tømmes regelmæssigt, så du sikrer, at alt er, som det skal være. Er kloakken stoppet, skal du tage fat i den lokale kloakservice.

 

Få professionel hjælp

Selvom der er dele af kloakservice, du selv kan stå for, kan du alligevel få brug for professionel hjælp. Kontakt en fagmand og få professionel hjælp til din kloakservice, så er du sikker på altid at have en funktionsdygtig kloak – og det kan vi love dig for, du vil være glad for at have.