Derfor skal du have en pilleovn

17. februar 2022

Hvilken pilleovn skal du vælge?

Hvis pilleovne ikke lige er dit kompetenceområde, kan du her blive klogere på, hvad en pilleovn er, og hvilken ovn, der passer ind i dit hjem.

 

Hvad er en pilleovn?

En pilleovn bærer mange ligheder med en traditionel brændeovn, forskellen er bare, som det ligger i navnet, at en pilleovn bruger træpiller og ikke brænde. Derudover er mange pilleovne blevet moderniserede, og de kan derfor fås med automatisk påfyldning af træpiller inde i forbrændingskammeret. Sådan holdes en konstant behagelig temperatur i huset hele døgnet, uden at du skal fylde mere brænde på. En pilleovn er ofte lidt dyrere end en almindelig brændeovn, og træpiller er ofte også lidt dyrere end almindeligt brænde, men pilleovnen er også nemmere at bruge.

 

 

Sådan finder du den rigtige pilleovn

For at finde den helt rigtige pilleovn til dit hjem, er der nogle overvejelser, som er gode at gøre sig, inden du køber den første, du ser. Det er en god ide at vide, hvor mange og hvilke rum din pilleovn skal opvarme, og hvor godt huset er isoleret. Derudover har det også betydning for pilleovnen, hvor stor boligen er, og hvor mange kvadratmeter, den skal opvarme.

Hvis ovnen skal stå synligt fremme, for eksempel i stuen, skal du sikre dig, at der er plads nok omkring den, så der ikke er risiko for brand. Skal den stå fremme, skal den selvfølgelig også være pæn og passe ind i den øvrige indretning, så hyggen rigtig kan sprede sig.

 

 

Få rådgivning og hjælp til montering

Hos Andresens Bioenergi er de eksperter i pilleovne, som kan vejlede og rådgive dig til at vælge den helt rigtige pilleovn til din bolig og dine behov. De dygtige montører kan selvfølgelig også hjælpe med monteringen af ovnen i områderne omkring Hedensted, Horsens, Vejle og Silkeborg. Og hvis du mangler inspiration, kan du se det store udvalg af pilleovne i butikken.