5 planter til kontoret eller hjemmet

25. november 2021

 

Planter kan gøre meget for at give hjemmet eller kontoret lidt liv. Planter kan være med til at udstråle karakter og personlighed. Visse planter er nemme at passe, mens andre kan være svære. Planter er med til at give et sundt indeklima, og puster liv i omgivelserne. Det har både effekt på humøret, men hjælper også til at rense luften. Planter kan være med til at holde luften en smule fugtig på kontoret eller hjemmet, som hjælper mod tørt indeklima, der kan være til gene for øjnene.

 

Vi bringer dig her nogle eksempler og ideer til planter, som er flotte og lette at passe.

1) Palmetræer

Palmetræer skal have vand en enkelt gang ca. hver 8 dag. De kræver meget sollys, og kan sagtens stå ude i haven, eller på terrassen om sommeren.

Palmetræ

2) Oliventræer

Et oliventræ skal vandes regulært. Jorden som træet står i, skal tørre inden man beslutter sig for at vande den på ny. Der må ikke være vand i bunden af planten, da dette er for meget vand, og kan medføre træet drukner.

Oliventræ

3) kaktis

En kaktus skal kun bruge vand omkring hver anden uge. Den skal have meget sollys og jorden skal være tør.

Kakti

4) Figentræer

Et figentræ kræver meget sollys. Jorden hos træet skal hele tiden være fugtig. Vand planten så jorden begynder at blive tør i det øverste lag.

Figentræ

5) Bonsai

Et bonsai træ skal vandes alt efter hvor tør jorden er. Bonsaitræer har forskellige behov for vand, alt efter art. Det er vigtigt, at jorden aldrig bliver tør, men er fugtig. Bonsaitræer kan tåle sollys samt skygge, og kan sættes de fleste steder, efter behov.

Bonsai

 

Dårlige planter?

Kan man vælge dårlige planter til f.eks. kontormiljøet? Ja det kan man.

Der findes planter som ikke egner sig godt til kontoret. Disse planter er som regel dem med kraftige dufte, eller planter der kan være irriterende for huden, hvis rørt ved. Derfor skal man være ekstra opmærksom på planternes effekt og egenskaber, når man køber dem.