24. juni 2022

Sådan vælger du strålevarmepaneler

I industrien anvendes ofte strålevarmepaneler til opvarmning af større rum, varehuse, lagerhaller, sportshaller og lignende. De er særligt velegnede til denne type lokaler, da de altid indebærer minimale driftsomkostninger, et lavt støjniveau og ingen vedligeholdelse. Det gør det til en nem og komfortabel løsning for industrien. Derudover egner strålevarmepaneler sig også til lokaler, hvor der stilles høje krav til brandsikkerheden. Læs mere her om de to forskellige løsninger, der findes inden for strålevarmepaneler, nemlig strålevarme på gas og på vand, og deres fordele.

 

Strålevarme på gas

Når det kommer til strålevarmepaneler, findes der to forskellige typer. Vælg mellem strålevarmepaneler i vand eller gas. Særligt gasfyret strålevarme er en populær løsning. Her anvendes konventionel energi, det vil sige energikilder i form af fossile brændstoffer, der forbruges og ikke genskabes efterfølgende. Denne form for strålevarmepaneler skaber en jævn varmefordeling i et lokale, hvilket er en af grundene til, at så mange industrivirksomheder og sportsforeninger vælger at anvende denne type varmekilde.

 

Vandbaseret strålevarme

Foruden strålevarme på gas er det også muligt at få vandbaseret strålevarme til forskellige typer lokaler. Disse har et diskret design, der gør dem velegnede til forskellige industrielle lokaler og haller, men også i konferencelokaler og lignende. De fungerer således, at de udsender varmestråler gennem luften og absorberes, når de rammer enten mennesker, objekter, vægge eller andet. Den del af strålerne, der ikke absorberes, reflekteres tilbage til anlægget. Fordelene ved denne type strålevarme er foruden designet en naturligt og jævn varme i lokalet.

 

 

Hvad skal du bruge panelet til?

Med de to valgmuligheder inden for strålevarmepaneler kan det være svært at vide, hvilken du skal vælge. Dette er der dog ikke noget klart svar på. Det afhænger nemlig altid af det enkelte lokale, hvor strålevarmepanelet skal anvendes. Kontakt derfor en ekspert, der kan vejlede dig, så du er sikker på at vælge den rette løsning.