Planlæg arbejdstiden effektivt

25. august 2021

Sådan laver de fleste virksomheder vagtplaner

80% af alle virksomheder bruger Excel til at holde øje med deres vagtplaner, men det er ofte et tungt arbejde, og det er meget upraktisk og besværligt at holde øje på alle ændringer og medarbejdere. Det kræver et stort stykke manuelt arbejde og selvom det er gratis med Excel, er der alt for mange fordele ved en online vagtplan, som du bør kigge nærmere på.

 

Fordelene ved en online vagtplan

Der er mange forskellige fordele ved en online vagtplan, og det varierer meget fra virksomhed til virksomhed og hvordan denne er struktureret. Men nogle af de mere generiske fordele er følgende:

  1. En online vagtplan giver er et struktureret overblik over hvilke medarbejdere, der arbejder og hvornår, de arbejder.
  2. En online vagtplan giver mere tid, som den leder, der tidligere sad og lavede vagtskema kan bruge på andre mere relevante ting.
  3. En online vagtplan giver
  4. En online vagtplan giver større overblik for medarbejderne og lederne, og det vil også kunne lede til medarbejderengagement, hvis medarbejderne har indblik i vagtplanssystemet.
  5. En online vagtplan giver en bedre kommunikation i virksomheden vedrørende eksempelvis vagtbytte og lignende. Det muliggør også at medarbejdere lettere kan vise engagement over for ledige vagter

 

Hvem kan benytte en online vagtplan?

Hos Deltaplan findes både afdelingsbaseret vagtsystemer og kundeorienteret systemer. Et afdelingsbaseret vagtsystem er især henvendt til hoteller, restauranter, caféer, museer, diskoteker og lignende. De virksomheder som især har fordel ved dette system er virksomheder, hvor der er løst tilknyttet personale og/eller varierende arbejdstider. Et kundeorienteret system er mest for rengøringsselskaber, vikarbureauer eller andre virksomheder, hvor der er medarbejdere som arbejder hos forskellige kunder.

Selvom der er forskellige typer af virksomheder, der arbejder i forskellige brancher, der vil have større fordel af online vagtplan, kan online vagtplaner kan være en fordel for rigtigt mange virksomheder.