Bekendtgørelser for kørekort

20. august 2020

Kørekort til personbil – nye bekendtgørelser

Nye bekendtgørelser for kørekort til personbiler (kategori B) er blevet offentliggjort. De nye regler kommer til at have en betydning for bilister og køreskoler, fordi der nu er nye regler på området for at kunne tage kørekort til personbil.

Ønsker du at vide mere om de nye bekendtgørelser, kan du kontakte din lokale kørelærer. Du kan f.eks. vælge Sørens Køreskole, hvor du er sikret, at de nye bekendtgørelser bliver fulgt til punkt og prikke.

 

Det betyder de nye bekendtgørelser

Man kan dele de nye bekendtgørelser op i følgende kategorier: 1) stand, 2) støj og forurening, 3) el-biler, 4) hastighed, 5) letbaner og el-løbehjul samt 6) parkering. I forhold til sikkerhed er det et krav nu, at køreskoleelever skal undgå at svinge med for høj fart i venstresving. Før i tiden var bekendtgørelsen kun gældende højresving. Det betyder, at den motorsagkyndige fremover også er opmærksom på hastigheden ved sving til venstre.

Derudover er der også kommet nye regler til dig, der måske i forvejen ejer en personbil. Du skal nemlig for fremtiden besidde viden om bilens stand, herunder motorstanden og støj fra bilen. Hvis du bliver stoppet af politiet, skal du vide, om der er fejl/mangler i deres bil.

 

Nye regler om letbaner og el-løbehjul

Da der er kommet en letbane i Aarhus, og der er udfordringer for personbiler, kræves det af bilister, at de bl.a. orienterer dem bedre i nærheden af en letbane. Det betyder, at hvis du tager kørekort i en by uden for Aarhus, skal du modtage undervisning teoretisk.

På samme måde undervises køreskoleelever også i, hvordan de skal forholde sig til el-løbehjul. Mange unge piger og drenge benytter i dag el-løbehjul – og selvom de er smarte – er der også stor risiko forbundet ved de nye trafikanter.

Vil du lære mere om de nye bekendtgørelser, kan du rådføre dig med en kørelærer.