Det koster ikke det samme at gå til tandlæge

14. januar 2021

Selvom man kunne være fristet til at tro det, så er priserne hos forskellige tandlæger ikke ens – faktisk kan prisforskellen være meget stor. Prisen afhænger nemlig af forskellige faktorer hos de forskellige tandlæger, bl.a. størrelsen på deres indkøbsaftaler, og det kan derfor bestemt betale sig at undersøge de forskellige muligheder, som ens område tilbyder inden for forskellige behandlinger. Især behandlinger som implantater og tandblegning kan være skiftende prismæssigt, hvilket betyder, at der vil være penge at spare her, hvis man tager sig tid til at undersøge mulighederne.

 

Orienter dig om dine rettigheder hos tandlægen

Du har en håndfuld rettigheder når det kommer til valg af tandlæge og tandbehandling. Først og fremmest har du rettighed til et prisoverslag på en behandling, hvis egenbetalingen ligger på over 2.500 kroner – et prisoverslag, som skal revideres ved ændring af aftale. Desuden skal aftalen altid godkendes og accepteres af dig som patient, inden den påbegyndes.

Skulle noget gå galt, eller er behandlingen ikke gået som aftalt eller forventet, kan du sende en klage til Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn (ved utilfredshed) eller Tandlægeforeningens Patientforsikring (ved tandskader). Det er vigtigt at melde disse, hvis du mener, at aftalen ikke er overholdt, så du ikke har brugt penge på en behandling, som du ikke ville betale for.

 

Sådan finder du den rette tandlæge

Der er et væld af muligheder når den rette tandlæge skal findes. Her er der faktorer som pris, lokation og omdømme. Brug derfor gerne god tid på at orientere dig i de forskellige muligheder, så du er sikker på, at du havner i den rigtige tandlægestol.

Brug dit netværk til at høre, hvad andre har valgt, og undersøg anmeldelser af de forskellige tandlæger i dit område, for at få et overblik over dine nærmeste og bedste muligheder. Husk også at undersøge, hvorvidt de er dygtige og økonomisk fordelagtige ift. netop den behandling, som du eftersøger. På den måde sikrer du dig altid, at du har fundet netop den tandlæge i f.eks. Viborg, som opfylder de krav, du har sat.