Netværksinstallationer danner fællesskab

18. marts 2020

Vi lever i en tid, hvor vi er afhængige af at være i kontakt med hinanden – både derhjemme og på arbejdspladsen. Vi er afhængige af hinanden for at blive hele mennesker, og meget kommunikation er i dag afhængig af et solidt netværk. Derfor er effektive netværksinstallationer afgørende. Du tænker måske ikke over det til hverdag, men du bruger et stabilt og godt netværk, når du streamer YouTube-videoer gnidningsfrit derhjemme, eller når du kommunikerer hurtigt på arbejdspladsen.

 

Hvordan fungerer netværksinstallationer?

Før i tiden bestod en internetforbindelse af en computer, som var koblet på internettet med et telefonmodem. Når man var på internettet, kunne ingen ringe imens. For de fleste lyder dette som en planet i rummet, for i dag har man op til flere pc’er, iPads, mobiler endda badevægte koblet til internettet på samme tid, og den enes kobling til internettet udelukker ikke den andens.

 

Trådløst internettet, kabler eller homeplugs?

De fleste har i dag trådløst netværk derhjemme, men hvis man er mange, der streamer på samme tid, kan netværkshastigheden nedsænkes. Nogle vælger derfor at trække netværkskabler i hjemmet. Ulempen er, at det kan se grimt ud, hvis man ikke skjuler dem. Fordelen er, at man er sikret internet, uanset om der er støj fra andre trådløse netværk, den trådløse router ikke virker eller du har glemt din adgangskode. En tredje måde at få netværk er ved at få homeplugs, som gennem el nettet forbinder routeren til en anden enhed. Netværkshastigheden er afhængig af afstanden, enheder der er koblet til samt placeringen af homeplugs. Netværks

 

Dit netværk har potentiale

For at sikre at du får den helt rigtige netværksinstallation til dit hjem eller din arbejdsplads, bør du rådføre dig med en professionel el-installatør, der har fokus på effektive netværksinstallationer. Dårligt arbejde vil ikke udnytte dit netværks potentiale til sit yderste, og en god installatør vil være kundernes sparringspartner til kompetent opbygning af netværksinstallationer. Det kan også være en god idé at få gennemgået de eksisterende netværksinstallationer.

Netværksinstallationer er vigtige, og det er ikke en hemmelighed, at vi er afhængige af et stabilt netværk. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan få med den rette netværksinstallation.