Undgå skader med rustbeskyttelse

25. august 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Sæt krav til din rustbeskyttelse

Det danske klima har de helt perfekte forhold for at rust kan opstå. Vores klima er ganske enkelt rustens bedste ven. Dette skyldes fugt, regn, sne og salt på vejene særligt i efterår- og vinterhalvåret, der uundgåeligt vil påvirke en bils metaldele. Men faktisk ruster biler året rundt i Danmark, fordi vores klima har en høj grad af fugt og kondens. Helt anderledes ser det ud, hvis man blot tager en tur over grænsen til Tyskland. Her vil man opleve, at selvsamme bilmodel vil holde markant længere før end, der opstår rust. Derfor er behandling mod rust en nødvendighed – særligt hvis man bor i Danmark. Og hvis bilen er ny, er det en fordel at få en rustbeskyttelse hurtigst muligt, da det er nemmere at forebygge frem for at stoppe rust.

 

Rust kan have alvorlige konsekvenser

Rusten begynder de steder, hvor metaldelene på bilen mødes og gnider sig mod hinanden. Ét af de første steder, hvor rusten indtræffer, er i bremserørene. Bremsevæsken, som løber igennem bremserørene, får bilen til at bremse, hvorfor det kan have fatale konsekvenser med rust i bremserørene. Andre dele, som også typisk ruster er bærearme samt for- og bagbroen, der holder hjulene på plads og har en sikkerhedsmæssig funktion. Sætter rusten sig her, reduceres sikkerheden i bilen markant. Rust kan således have alvorlige konsekvenser og i værste tilfælde ende i ulykker. Derfor er det vigtigt at få rustbeskyttelse, inden skaden er sket.

 

Godkendte og autoriserede værksteder

Det er vigtigt at vælge godkendte og autoriserede autoværksteder, når din bil skal have rustbeskyttelse. Eftersom der ikke findes nogle officielle standarder, kan risikoen for dårlig kvalitet stige, hvis du vælger et uautoriseret autoværksted. Du kan ende med at have betalt for en rustbehandling eller en rustbeskyttelse, som ingen effekt har. Hos KT Antirust er du altid sikret, at det er kvalificerede og kompetente fagfolk, der foretager en rustbeskyttelse på din bil.