Det kan en blikkenslager hjælpe med

21. september 2021

Hvad laver en blikkenslager?

En blikkenslager beskæftiger sig med alt smedelignende arbejde, der relaterer sig til konstruktion, vedligeholdelse og reparation af udendørsfacader på diverse bygninger.

Blikkenslagerarbejde består typisk af:

  • Tagarbejde (taglægning)
  • Etablering og vedligeholdelse af tagrender og nedløb
  • Facadearbejde (i zink eller kobber)
  • Inddækninger af skorstene, tagvinduer og taghætter
  • Forarbejdning af metalplader i fx kobber og aluminium

 

Hvad er forskellen på en blikkenslager og en VVS’er?

En god huskeregel er, at en VVS’er arbejder indenfor, mens blikkenslageren arbejder udenfor med bygningens facader. De har begge taget dele af den samme uddannelse, men de har ikke samme specialisering.

En VVS’er beskæftiger sig med alle former for varme-, ventilations- og sanitetsinstallationer. Det betyder, at du skal have fat i en VVS’er, hvis der fx opstår problemer med installationer på badeværelset eller i køkkenet. Er der derimod huller i taget eller problemer med tagrenderne, skal du ringe til en blikkenslager.

 

Sådan finder du den bedste blikkenslager

Har du brug for en blikkenslager i Ribe, men ved ikke, hvor du skal lede, så kommer her et par gode råd.

Spørg venner og familie tæt på dig, om de kan anbefale en blikkenslager i nærområdet. På den måde sikrer du også, at du finder en blikkenslager, der kan sit kram. Læs gerne anmeldelser på nettet og spørg efter referencer (hvis ikke de allerede er på hjemmesiden), så du får et indblik blikkenslagerens kompetencer og kvalitet.

Når du har fundet en blikkenslager, kan du med fordel indhente tilbud og sammenligne det med andre, så du opnår den bedste pris. Nogle virksomheder kombinerer i øvrigt blikkenslager- og VVS-ydelser, så du ikke behøver tage stilling til, hvilken mand der er den rette til jobbet – det afgør de for dig.