11. august 2020

3 gode råd om flisebelægning

Hvis du er en af dem, der gerne vil lægge dine fliser selv, har vi her samlet nogle gode råd til lægning af fliser. Vi kommer bl.a. med gode råd til, hvordan du vælger en vognmand til levering af sand, grus og jord. Er du nybegynder til fliselægning, kan artiklen måske hjælpe dig, så du undgår at lave begynderfejl, som du senere kommer til at fortryde. Uanset om du skal lave en havesti, terrasse eller indkørsel – så er der med garanti et råd eller to, du kan bruge.

 

1. Forarbejde betyder alt

For det første skal du sikre dig, at dine snore sidder helt korrekt fra starten. Hvis snorene ikke er stillet helt skarpt op, og du må ændre dem undervejs – vil det desværre påvirke både antallet af timer, du skal bruge på projektet, og slutresultatet. Det er vigtigt, at din belægning har et fald på 1-2 cm. Pr. meter, så regnvand kan rende væk fra bygninger og fundamenter.

 

2. Underlaget skal på plads

Når snorene er på plads, skal du have styr på underlaget. Her kan du med fordel få gruset leveret af en vognmand. Du kan også vælge en vognmand, som giver muligheden for hent-selv. Den mulighed har du eksempelvis hos Vognmand John Sørensen, der naturligvis også bringer ud i Aars, Aalestrup, Nørager og andre omkringliggende byer. Det er her vigtigt, at afretningsgruset placeres 4-5 cm under snoren, og at det bliver rettet af, så det er snorlige.

 

3. Start et godt sted

Alt efter hvilket projekt du har kastet dig ud i, er der nogle steder, der er mere hensigtsmæssige at starte end andre. Skal du f.eks. anlægge en terrasse, er det en god idé at lægge den første sten ved hjørnet af huset. Brug derfor lidt ekstra tid på at finde ud af, hvor det er bedst at lægge den første flise. Det vil spare dig tid i sidste ende.

 

Virksomhed: Vognmand John Sørensen