Omkostningseffektiv svejsning af store seriestørrelser muliggøres af robotter

11. august 2020

Nye produktionsteknologier introduceres udvikles jævnligt, og mange af dem gør det muligt at producere bedre og mere effektivt. Det gælder også i forbindelse med svejsning af metalemner, som er blevet væsentligt mere effektivt med introduktionen af robotsvejsning. Robotsvejsning muliggør nemlig en ensartet og omkostningseffektiv produktion af både mindre og større seriestørrelser.

 

Flot finish og effektiv serieproduktion

Robotsvejsning sikrer ensartede svejsninger, og det er derfor også særligt relevant i forbindelse med opgaver med høj kompleksitet, da manuel svejsning i disse tilfælde er særligt tidskrævende. Derudover kan du forvente ensartede svejsninger på alle emner - alle med en særligt flot finish. Robotsvejsning foregår typisk efter skæring og bukning af emnet, og det kan foretages på emner i mange forskellige materialer (også stålemner af flere slags).

Robotten svejser ud fra en særlig skærefil, der er lavet til det enkelte emne og brugsmål. Det foregår ved et særligt fikstur, der har til formål at fastgøre emnet. Fiksturen er en afgørende del af robottens funktion, og den skal derfor programmeres, så det hele fungerer optimalt i samspil. Det er endvidere klart anbefaleligt at bruge robotsvejsning ved mindre serier også, hvis du regner med at skulle bruge svejsningen af emnet igen. Filerne er nemlig genanvendelige, og du kan derfor ved flere udbydere få hurtig genlevering gennem denne lagrede fil.

 

Få hjælp af en ekspert på området

Det kræver en dygtig robotprogrammør at sørge for en optimal planlægning af rækkefølge af emnerne, svejsemetoden, svejserækkefølgen og lignende samt design af fikstur. Derfor er det altid en god idé at kontakte en ekspert på området, så du er garanteret et godt resultat - foruden at undgå de sikkerhedsrisiko, der følger med fejlagtig brug af industrimaskiner.

Ingen udbyder i Danmark har så meget erfaring med at levere metalemner til industrivirksomheder som Danlaser. Hele deres produktion foregår i Jylland, men de leverer naturligvis til virksomheder i hele landet. Du kan endvidere læse meget mere om deres tilbud inden for robotsvejsning her.