Billig, effektiv og miljøvenlig varmepumpe til husrenoveringen

18. marts 2020

Derfor er en varmepumpe effektivt i hjemmet

Det er koldt udenfor. Blæsten raser i træer og buske, og regnen falder ned i en endeløs strøm. Når du sidder derhjemme i dit hus, mærker du kulden komme krybende over gulvet. Det er fodkoldt. Derfor skruer du op for varmen, for du vil jo gerne kunne være i dit eget hjem uden at gå rundt og fryse. I dag bruges 80% af energiforbruget til opvarmning af huset/bygningen. I nyere tid er især varmepumper blevet en genial varmekilde i hjemmet, ferieboligen eller på arbejdspladsen. En varmepumpe er energieffektiv, miljøvenlig og billig i drift, fordi den udnytter varmen i luften eller jorden til at opvarme dit hjem. Den opvarmer huset nyt som gammelt og giver en dejlig varm temperatur, så dine tæer ikke fryser til is. Anskaffelse af en varmepumpe kan være yderst relevant. I nogle tilfælde vil du også kunne opnå en besparelse på varmeregningen op mod 70%. Energistyrelsen støtter desuden boligprojekter med stor energioptimering.

 

Ødelægger ikke din indretning

Der findes flere forskellige varmepumpetyper, hvilke muliggør husvarme til alle slags boligtyper. Fordelene ved denne energivenlige og billige løsning er, at installationen ikke ødelægger din skønne boligindretning. Installationen kan nemlig foregå via radiatorer og/eller gulvvarme. Dette er helt vildt smart, da du på den måde ikke bemærker varmepumpen, selvom den befinder sig lige under fødderne på dig. Vil du have den tilknyttet til airconditionen, er dette også en mulighed, da den også kan hænge på væggen.

 

Lovgivning og sikkerhed

Lovgivningen kræver, at du får sikre installationer, når du får en varmepumpe i huset. Den sikreste løsning er derfor, at du lader en elektriker klare denne miljøvenlige installation. Elektrikere har god erfaring med disse installationer og medvirker til din senere sikkerhed i hjemmet, samt sikrer dig et billigere hjem uden forfrysninger.