11. november 2020

Klæd dig respektfuldt til en begravelse

Det kan ofte være svært at vurdere, hvilket tøj man bør tage på til en begravelse. I gamle dage havde man næsten altid kun sort tøj på. I dag handler det mere om at klæde sig respektfuldt til en begravelse til ære for den afdøde. Derfor er det i højere grad op til den enkelte at vurdere, hvad der er passende at tage på. Dette kan give nogle udfordringer, og derfor får du her nogle gode råd til, hvad du kan overveje, når du vælger tøj til en begravelse.

 

Gode råd til tøjvalg ved en begravelse

Hvis du står i den sørgelige situation og skal til en begravelse, kan du her få nogle gode råd til, hvad du bør tage på. Det allervigtigste er, at dit outfit helst ikke må tiltrække for meget opmærksomhed. Det bør være den afdødes dag, og der skal være fokus på at mindes denne person. Så selvom dit tøj ikke nødvendigvis behøver at være sort fra top til tå, så er det dog stadig en god ide at klæde sig lidt diskret. Det kan for eksempel være ved ikke at vise for meget hud eller undgå for mange pangfarver.

 

Begravelsestøj til mænd og kvinder

På trods af disse uskrevne regler i forbindelse med at være respektfuld over for afdøde, så er det vigtigt at understrege, at du bør tage det tøj på, som du føler dig komfortabel i. Derfor kan du som kvinde sagtens både have en pæn lang kjole på, eller et par bukser. Det afhænger af, hvad du føler dig mest tilpas i. Som mand kan du have alt fra pæne bukser og en trøje på til det traditionelle jakkesæt. Uanset om du er mand eller kvinde, er det desuden altid en god ide at have en buket blomster med til en begravelse.