17. november 2020

Jordkørsel – hvad er det?

Er du i gang med en større renovering af rørnettet, er du ved at lave fundamentet til et nyt hus eller skur, eller er du ved at omlægge haven, har du sandsynligvis brug for hjælp til jordkørsel på et eller andet tidspunkt i byggeprocessen. Selv om du som udgangspunkt godt selv kan stå for bortskaffelsen af jord, bliver det hurtigt til mange læs med traileren, og vi vil gætte på, at du hurtigt kommer til at fortryde ikke at have kontaktet et professionelt firma til at stå for jordkørslen.

Lastbil til jordkørsel

Skal du have bortskaffet mere en 1m3 jord, skal du melde det kommunen. Er det mindre end dette, kan du selv aflevere jorden på den nærmeste genbrugsstation. Skal du have flyttet jorden på grund af forurening, skal du have tilladelse til at flytte det, så du kan få anvist et korrekt sted, du kan aflevere det. Når først du er i gang med at skulle måle, veje og anmelde din jord, der skal bortskaffes, kan du lige så godt kontakte en privat vognmand til at stå for opgaven.

Prisen på bortskaffelse af jord vil både afhænge af mængden og ofte også af jordens kvalitet. Jo mere forurenet, det er, jo dyrere bliver det ofte også, da der skal tages flere forbehold.

Har du brug for hjælp til jordkørsel i Jylland i de nordlige regioner, kan du kontakte og booke et af de mange dygtige vognmandsfirmaer, der tilbyder jordkørselsservice.

Krav til lastbils- og jordkørsel

Alle lastbiler kræver minimum et kørekort C, hvorfor du altså skal have dette, før du selv kan stå for bortskaffelsen af større mængder jord. Derfor må du ikke bare låne en lastbil og selv stå for bortskaffelsen, men du må nøjes med at køre med det i traileren af flere omgange.