Gør badeværelset til et lækkert opholdsrum

18. marts 2020

Den seneste trend for badeværelser viser, at funktionel æstetik er i fremgang. Vi har set det med håndklædetørreren, der hænger på væggen og ser elegant ud, mens den tørrer håndklæder og regulerer luftfugtigheden og temperaturen på badeværelset. Vi har set, hvordan de orientalske badeværelser bliver populære i stil med wellness- og velværekulturen, og vi har set en tydelig fremgang i det minimalistiske, rå og nordiske badeværelsesdesign. Trenden for luksuriøse, rummelige og funktionelle badeværelser fortsætter, og gør i stigende grad sit indtog i de mindre byhjem.

 

Kompakt funktionalitet

Første skridt i opgraderingen, der skal forvandle badeværelset til et lækkert rum, er pladsoptimeringen. Denne skal forenes med funktionalitet, så alt på badeværelset har et formål. Især i de mindre hjem med mindre badeværelser er der ikke plads eller grund til at have ting uden en konkret funktion. Derudover kan det anbefales at anvende små klinker eller fliser på væggene, hvis det er aktuelt, så rummet optisk virker større. Det er vigtigt i dialogen mellem kunde og professionel at blive enige om denne minimalistiske stil eller sammen at vælge en anden designretning for at undgå misforståelser.

 

Pladsoptimering med et nyt bad

Spørger man Isenvad Tømrerfirma ApS, som er eksperter inden for køkken og bad, har de haft positiv erfaring med at indsætte nye bad i større og mindre privatboliger, der bedre udnytter pladsen på badeværelset og giver en oplevelse af et større rum. På kundens side er der mange måder at gøre dette på, hvor det oplagte valg selvfølgelig er at erstatte badekarret med en brusekabine for at skabe mere gulvplads. Derfra kan man begynde at eksperimentere med designet og plaseringen af brusekabinen. Her kan det være en god idé at tage en tømrer på råd for at sikre pladsoptimeringen. Forskellige tips til pladsoptimering med at nyt bad kan fx være:

  • Ved lavt loft kan der indsættes spots i loftet eller vandfaldsbruser for at give en oplevelse af et større bad.
  • Små klinker fra gulv til loft på en væg får rummet til at syne større.
  • Med en brusekabine af tonet glas skabes en illusion af et større rum bagved.