11. august 2020

Hvad er kloakseparering, og hvem udfører den type arbejde?

I takt med den globale opvarmning hele tiden når nye højder, og vores befolkningstilvækst fortsat er en opadgående kurve, oplever vi flere og flere problemer i hverdagen. Et af tidens helt store problemer, er oversvømmelse af vores bolig, når skybruddet sætter ind. Hvad kan du gøre for at være på forkant med dette? Står du til ansvar for regningen? Og hvem er din redningsmand?

 

Du har ansvaret

Er du bosat i større byer, er du som udgangspunkt i større farer for oversvømmelser, sammenlignet med de der bor på landet. Dette skyldes kloakkernes hårde belastning i de mere befolkede områder, hvorfor kommunerne nu informerer boligejere på mere udsatte grunde. Som husejer står du nemlig til ansvar for at sikre, at tagrender, nedløbsrør og kloaker på din grund kan håndtere opgaven og lede regn- og spildevand tilbage i jorden igen. Heldigvis findes der flere måder at løse problemet på, hvis din grund er i den ”udsatte zone”.

 

Gør noget godt for dig og for vores miljø

En af de mest populære måder at mindske belastningen af vores kloakker er kloakseparering. Dette sker ved, at din lokale kloakmester hjælper dig med at etablere et separat kloaknet til regnvand, således at regnvand og spildevand holdes adskilt. Desuden gavner denne løsning ikke kun dig og din bolig, men du er også med til at gøre en forskel i forhold til vores miljø. En kloakseparering mindsker belastningen på rensningsanlæggene, der gør det lettere for dem at rense vores spildevand og skåne vores miljø med CO2.

 

Nedsæt risikoen for oversvømmelse ved ny flisebelægning

Flisebelægning har det oftest med at forhindre regnvandet i at trænge ned i jorden. Dette er bl.a. med til at forårsage oversvømmede kældre, haver og ikke mindst belastede kloakker, der i sidste ende kan blive dyrt for dig som boligejer og for forsikringsselskaberne. Derfor findes der i dag nogle simple ændringer i din flisebelægning, der gør det lettere for dig at komme af med regnvandet. Du kan gøre det lettere for vandet at sive ned i jorden ved at vælge den rigtige type belægning eller lede vandet et andet sted hen end mod kloakkerne.

 

Forbered dig inden det er for sent

Der findes flere entreprenørforretninger, der kan hjælpe dig med at sikre din bolig mod oversvømmelser. Entreprenørforretningen i Skive tilbyder dig hjælp til både kloakseparering og ny flisebelægning.

Kontakt din lokale kloakmester eller entreprenør, inden det er for sent!

 

 

Virksomhed: Skive Entreprenørforretning