Har du brug for et kølerum?

18. februar 2021

Et kølerum er praktisk talt et kæmpestort køleskab, hvor man kan opbevare produkter, typisk madvarer, under en bestemt temperatur. Det er meget nyttigt for virksomheder, som håndterer mange madvarer og har brug for den bedste opbevaring og plads til formålet. Kølerum findes derfor i mange virksomheder såsom hoteller, restauranter, caféer, fiskehandlere, slagtere og supermarkeder.

Det er meget forskelligt, hvad man opbevarer i et kølerum, og det afhænger naturligvis af det enkelte erhverv. Er du bager, mangler du måske et kølerum til opbevaring af kager; er du blomsterbinder, har du måske brug for et rum til at nedkøle dine blomster; eller arbejder du i restaurationsbranchen og har brug for et kølerum til mad og vin, kan dette også opbevares i et kølerum.

 

Fordelene ved at investere i et kølerum

  • Man sparer på elregningen, idet der kun er behov for at køle ét rum i sammenligning med flere dobbeltkøleskabe
  • Der er plads til meget opbevaring på hylder og reoler i kølerummet
  • Opsætning på blot få timer
  • Kan bruges til nedkøling og opbevaring i mange typer erhverv

 

Rengøring af kølerum skal leve op til bestemte krav

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan man finde krav til rengøring i fødevarevirksomheder (og kølerum), som er vigtige at overholde. Vi kommer her med 4 gode råd til rengøring af et kølerum:

  1. Brug kun rene klude til rengøring
  2. Anvend kun rengørings- og desinfektionsmidler, som er godkendt af Fødevarestyrelsen
  3. Husk desinficering, hvor det er nødvendigt
  4. Skab et overblik over, hvem der gør rent, hvordan og hvornår

 

Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

 

Få en køletekniker til at installere kølerummet

Har du brug for et kølerum eller køleanlæg? Det kan godt være lidt bøvlet at sætte et kølerum op selv, hvorfor det klart kan anbefales at få en professionel køletekniker til at installere det for dig. Dermed sparer du også tid, og er sikker på, det bliver gjort ordentligt.