11. august 2020

Hjælp til begravelse

Når man mister sine nærmeste, kan begravelsesforberedelserne være store og uudholdelige. Derfor gør bedemændene i dag en stor indsats for at være ved de pårørendes side i en stor del af procesessen. Der er flere aspekter, der kan være uoverskuelige. Skal det være hvide liljer eller røde roser? Bibelsksalmesang eller en personlig klassiker i kirken? Overvejelserne er store, og mulighederne er der mange af.

 

Økonomisk bidrag til begravelsen

I dag har afdødes pårørende i mange tilfælde ret til begravelseshjælp i form af et offentligt tilskud til begravelsen eller bisættelsen. Det kræver blot en digital ansøgning via borger.dk. Det sker oftest i samarbejde med bedemanden, der er behjælpelig med dette via en fuldmagt.

I dag veksler man mellem to forskellige begravelseshjælpsformer. Se her fordelingen mellem de to, og hvad de hver især udgør:

 

  • Udbetales uafhængigt af formuen
  • Hvis afdøde er under 18 år, udgør det et fast beløb på 9.400kr.
  • Er afdøde født før 1. april 1957, udgør det altid et fast beløb på 1.050kr.
  • Udbetales afhængigt af afdødes formue og ligeledes ægtefælde, hvis afdøde er gift
  • Efterlader afdøde ægtefælle eller barn under 18 år, er formuegrænsen 37.500kr
  • Efterlader afdøde hverken ægtefælle eller barn under 18 år, er grænsen 18.800kr.
  • Efterlader afdøde mindre end ovenstående opnår man MAX, svarende til 11.200kr.
  • Er formuen større end ovenstående, udregnes tilskuddet derimod krone for krone.

 

Beregning af formuen

Er afdøde gift, vil formuen altid blive beregnet efter den samlede formue. De formueoplysninger der skal oplyses, er præcis de samme, som skifteretten også benytter sig af. Her vil Formue Danmark tage udgangspunkt i formuens aktiver og passiver. Mener man den endelig afgørelse ikke stemmer overens med formuen på dødsdagen, kan man indsende en klage til Styrelsen for patientklager. Det oplyser ældrerådet på deres hjemmeside.

 

Din bedemand står klar til at hjælpe dig

Er tvivlen stadig stor og alting føles forvirrende, så hold dig ikke tilbage og kontakt din lokale bedemand i dag. Er du bosat nærliggende Fredericia og Sønderjylland, kan Bedemand Tommy Dueholm varmt anbefales. Bedemændene står klar til at hjælpe jer i jeres svære tid, så kontakt dem i dag.

Virksomhed: Bedemand Tommy Dueholm