Kan serviceeftersyn overhovedet betale sig?

20. august 2021

Svaret er helt klart ”ja”. Selvfølgelig holder serviceeftersyn gang i autoværkstederne, men det er ikke desto mindre supervigtigt at vedligeholde sin bil. Kun på den måde er du altid sikker på, at din bil er sikker, at bremser og airbag virker, og at motoren ikke pludselig bryder sammen. Tænk nu, hvis forlystelserne i Tivoli aldrig fik et serviceeftersyn – sikke en usikkerhed og risiko. Dermed sagt, så er det lige så vigtigt at få et serviceeftersyn af din bil på et autoværksted, som det er at forlystelserne tjekkes efter. Bilens værdi forringes yderligere, hvis ikke den får et serviceeftersyn efter forskrifterne.

 

Hvor tit skal bilen til service?

Det er vidt forskelligt fra bil til bil, hvor ofte den har brug for service. Det afhænger hovedsageligt af, hvor gammel bilen er, og hvor langt den kører. Nogle biler skal fx allerede til serviceeftersyn efter 20.000 km, mens andre kan nøjes med et serviceeftersyn for hver 60.000 km, de kører.

Hvis ikke man når at køre de aftalte kilometer i serviceintervallet, træder årsintervallet i kraft, hvilket betyder, at bilen kun skal til serviceeftersyn én gang om året.

 

Kør ind til dit lokale autoværksted og få et serviceeftersyn

Det er ikke kun dig selv, det går ud over, hvis ikke bilen får et årligt eftersyn – som minimum. Det går ud over driftssikkerheden og bilens kørsel på vejene overfor andre bilister samt de øvrige passagerers sikkerhed og komfort.

Sørg for at overholde serviceaftalerne med dit autoværksted. Er der garanti på bilen, mister du den, hvis ikke bilen synes efter fabrikantens forskrifter. Keller's autoværksted i Rask Mølle udfører serviceeftersyn af alle biler – uanset mærke og model. Det er ikke et krav, at din bil synes hos producentens egne autoriserede værksteder, og det ligger dig fuldstændig frit for, hvor den skal synes.