Optimalt indeklima øger produktiviteten

18. marts 2020

Godt indeklima øger både trivsel og produktivitet

Om det er på skoler, på arbejdspladser eller i vores private hjem, har et godt indeklima en stor betydning for vores velbefindende. Dårlig ventilation giver en tung og tør luft, der sløver vores effektivitet og koncentrationsevne. Alle fortjener et godt indeklima, og dette kan du sikre gennem en god ventilationsløsning.

 

Hvilke ventilationsmuligheder har du?

Overordnet set kan ventilationsløsninger deles op i tre kategorier. Der findes naturlig ventilation, mekanisk ventilation og hybrid ventilation. Herunder findes der også forskellige former for ventilation, alt efter hvor løsningen skal anvendes. Komfortventilation sikrer et overordnet godt indeklima med en behagelig temperatur og en luft, der både føles frisk og ren. Komfortventilation kan kombineres med andre former for ventilation, hvis det f.eks. skal anvendes i større produktionshaller. Sørg for at der er styr på jeres ventilation, uanset om det drejer sig om jeres private hjem eller jeres kontor og find den ventilationsløsning, der passer bedst til dine eller din virksomheds behov.

 

Hvad kan du selv gøre for bedre indeklima?

En nem måde at forbedre sit indeklima på, og som endda også kan give lidt hygge og liv, er at anskaffe sig nogle planter. Planter er nemlig med til at rense luften og give et sundt indeklima. I større kontorarealer kan planter give luften en smule, ofte tiltrængt, fugt. Denne slags luftbefugtning viser sig at mindske sygefravær på arbejdspladser, da den tørre luft ellers kan være enormt generende for øjnene.

Klik her for at se en guide over planter, der både passer til kontoret og hjemmet og find inspiration til, hvilke planter du skal have på dit kontor for at forbedre dit indeklima.