Fordele og ulemper ved brændeovne

2. september 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Det skal du vide om brændeovne

Fornem den hyggelige stemning, der breder sig, når man tænder op i brændeovnen. Den levende ild formår altid at skabe en masse hygge om opvarmningen. En brændeovn er et populært valg til boliger, hvor man ønsker en effektiv opvarmning, der indebærer en masse hygge.

Mange vælger at investere i en brændeovn, fordi de holder i rigtig mange år – og bidrager i høj grad til efterårs- og vinterhyggen. Der findes dog mange forskellige brændeovne, og derfor kan det være lidt svært at finde ud af, hvilken type man egentlig ønsker.

 

Hvordan vælger man den rigtige brændeovn?

Først bør du sætte dig ind i, hvilke regler der gælder for brændeovne. I bygningsreglementet finder du en oversigt over, hvilke forbehold du skal gøre dig i opsætningen og valget af brændeovn. Du skal f.eks. tage stilling til afstandstagninger til forskellige emner. Der er en vejledning i byggereglementet, der nedfælder, hvor meget afstand der skal være fra brændeovnen til andre emner i rummet. Overhold reglerne, så din brændeovn står brandsikkert og ikke er til fare for dig eller dine medmennesker. 

Du bør også tage stilling til, hvilken type brændeovn du ønsker. Du kan f.eks. vælge mellem træpille-brændeovne, gaspejse, pejseindsatse, masseovne og biopejse.

Her er fordelen ved de forskellige typer af brændeovne:

  • Træpilleovne er optimal til dig, der ønsker en opvarmning af dine radiatorer på samme måde som et fyr.
  • Gaspejse er ny for form brændeovn, der anvender gastyper til afbrænding. Disse fås også ofte som transporterbare ovne.
  • Pejseindsatse er en god løsning, hvis du har lyst til at bygge brændeovnen ind i væggen som en integreret del af rummet.
  • Masseovne er de store murede brændeovne, som er gode til at afgive varme over en længere periode.
  • Biopejse er til dig, der ønsker en mere miljøvenlig brændeovn.

 

Tag på messer og besøg showrooms

Hvis du er i tvivl om, hvilken brændeovn der er mest hensigtsmæssig til dine behov – så kan du med fordel besøg en messe eller et showroom nær dig. Hos Kolding Pejsecenter finder du stort udvalg af brændeovne, hvor du kan snakke med eksperter og afklare dine behov.

På den måde kan du få den bedste løsning, hvor du har tænkt alle facetter af brændeovnen ind i dine overvejelser. Husk altid, at du ikke må montere brandovnen på egen hånd. Kontakt professionelle, så du er sikker på, at din nye brandovn overholder de gældende love på området.