Lær alt det du skal vide omkring fældninger af træer

12. oktober 2021

Få orden i haven

Har du brugt hele sommeren på at sætte haven i stand? Du har måske rigtigt fået nusset om dine højbede, stauderne og dine flotte planter, men det gamle træ i hjørnet er haven er stadig lidt en torn i øjet på dig. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan komme af med træet, og hvilke overvejelser du bør gøre dig i forbindelse med fældning af træer.

 

Hvordan er reglerne omkring fældning af træer?

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du har styr på de gældende regler omkring fældning af træer. Det er helt forbudt at fælde træer på offentlig grund, så hvis det drejer sig om et træ uden for din grund, der skygger ind i haven, er der desværre ikke det store, du kan gøre ved det. Drejer det sig derimod om et træ på din egen grund, er der frit slag til at fælde. Hvis træet står i skellet mellem din og din nabos grund, skal du dog også have tilladelse fra naboen.

 

En fordel ved at hyre professionel hjælp til at stå for fældningen af træer er blandt andet, at du undgår de større omkostninger forbundet med uheld. Hvis ikke du helt har styr på træfældningen, kan det være svært at styre træets faldretning og i værste fald kan det ramme naboens tag. Desuden vil du også spare til i forhold til oprydningen, når du vælger at gøre brug af en professionel fagmand.

 

Metoder og processen

Der er forskellige metoder, der tages i brug ved fældninger af træer. Når du får professionel hjælp, vil der blive vurderet, hvilken teknik, der er bedst til det pågældende træ. Når indgrebet er planlagt, starter man typisk med at beskære stammen, hvorefter man starter på snittet af stammen.