Mærk pubstemningen på gastropub i Silkeborg

12. marts 2021

Begrebet gastropub er en sammentrækning af gastronomy og pub, hvor det så bliver til en pub, hvor der serveres god mad på niveau med andre restauranter - oftest i et særskilt lokale fra pubben. Begrebet stammer fra England, hvor de ligesom i Danmark har oplevet, at flere mennesker slet ikke besøger pubs mere eller for Danmarks vedkommende de små værtshuse. Derfor har de i England og især London nytænkt den traditionelle pub og præsenteret gastropubs. Gastropubs er muligheden for at få god mad og ikke mindst god stemning, da der er en mere løs og uformel stemning, ligesom vi kender det fra de traditionelle pubs i England.

Derfor skal du besøge en gastropub

Der er mange årsager til at en gastropub er et besøg værd. Først og fremmest, er gastropub i Danmark en mulighed for at mærke stemningen fra pubs i England, samtidig med at du nyder et godt måltid mad. Derudover er gastropub også en mulighed for at du kan få indført fyraftensøl med kollegaerne eller vennerne fremfor altid bare at haste hjem eller hente børnene. Når du besøger en gastropub, er der også mulighed for, at du kan smage øl fra alle verdens hjørner. Derudover sikrer gastropubben, at du faktisk får serveret ordentlig mad frem for udelukkende små snacks. Sidst men ikke mindst, er du med til at sprede pubkulturen i Danmark, hvis du støtter de små gastropubs, der så små blomstrer op i Danmark.

Besøg gastropub i Silkeborg

Holgers Kro er en gastropub beliggende midt i centrum af Silkeborg. Der er ægte krostemning, som er en hyldest til ejernes farfar og farmor. Atmosfæren er afslappet, samtidig med at der er linet op med 15 forskellige fadølshaner med hver sin slags øl. Pubbens menu består af klassiske retter og traditionelle egnsretter fra Silkeborg alt sammen lavet efter farmors gamle opskrifter. Gastropubben i Silkeborg er altså indbegrebet af passion for fadøl, vin og dejlig mad, som da farmor lavede det, og netop derfor skal du tage på gastropub, når du besøger Silkeborg.