3 tips til indretning børnevenlig

18. marts 2020

Skrevet af Camilla Struck

Det kan godt være en udfordring at finde ud af, hvordan man kan gøre sit hjem børnevenligt uden at gå fuldstændig på kompromis med en flot indretning. Det kan dog sagtens lade sig gøre, hvis man er lidt kreativ og finder gode løsninger, som både er praktiske og æstetiske pæne at se på. Her kommer 3 tips til at gøre dit hjem klar til børn. 

 

1. Praktisk opbevaring af legetøj

Ja, det lyder ikke ligefrem som et tip fra et boligmagasin, men ved at have kasser til opbevaring af legetøj i alle hjemmets rum er du garanteret, at alt legetøj hører til et sted og kan finde tilbage til sin rette plads. Vælg de farverige plastikkasser fra, og integrer flotte opbevaringskasser i din indretning, så ser det meget mere naturligt og ryddeligt ud.

 

2. Genovervej materialer og dyre møbler

Med børn følger ofte ridser, hakker og måske endda tegnestreger på diverse møbler, så derfor bør du overveje, om du har lyst til at have dyre og skrøbelige møbler i dit hjem, når du har børn. Børnene skal have lov til at være børn – tumle i sofaen eller grise ved spisebordet uden at du skælder ud. Derfor bør du måske overveje billigere alternativer, hvor IKEA-møbler er en oplagt mulighed. Ellers kan du anskaffe mere modstandsdygtige materialer som eksempelvis bordplader i Corian, som i højere grad kan tåle fedtefingre og diverse slag.

 

3.Skær ned på farverne

Ved at vælge sarte eller neutrale farvede møbler undgår du at skabe et æstetisk kaos på grund af alt for mange farver. Børnenes legetøj er oftest meget farvestrålende, så derfor er det en fordel at have neutrale eller dæmpede farver på vægge, møbler og generelt i din indretning. På denne måde giver de stærke farver fra legetøjet liv til hjemmet i stedet for at virke forstyrrende for helhedsbilledet.

 

Tommelfingerreglerne til et børnevenlig hjem

Mange pynteting kombineret med masser af legetøj skaber oftest et indtryk af et meget rodet hjem – og der er en fare for, at tingene går i stykker. For at dit hjem fremstår stilrent, er det værd at fjerne nogle af de unødvendige genstande, hvis du har meget stående rundt omkring. Alternativt kan du arrangere hylder opsat i højde, så de er utilgængelige for børnene. På den måde stadig kan have en dyr vase eller lysestager stående uden fare for, at de ryger på gulvet. 

Selvom man har en masse opbevaring til legetøjet, så er børnehjem sjældent fuldstændig opryddede, når der er børn til stede. Derfor er det bedste tip at integrere børnene og deres legetøj i indretningen på en måde, hvor der naturligt er gjort plads til børnene.