IT-konsulenthuse: Der er mangel på IT-konsulenter

23. juni 2020

Dette indlæg er sponsoreret.

IT-konsulenthuse mangler medarbejdere

Digitaliseringen har gjort, at der er stor efterspørgsel på folk med faglig IT-viden. Danmark har brug for flere IT konsulenter, siger flere IT konsulenthuse. Især de store virksomheder mangler hjælp fra  IT konsulenthusene til at få den fornødne viden inden for området. De skal hjælpe med den digitale side af en virksomhed. Men sådanne specialister er ikke så lette at få fat i.

 

Lav ledighed blandt IT uddannelser

Viden om IT er ikke længere kun relevant for digitale virksomheder. Alle virksomheder har i en eller anden grad behov for at være med på digitaliseringsbølgen. Og til det har de brug for kompetente medarbejdere, der er specialister i IT. Det betyder, at der er lav ledighed på IT uddannelser, fordi rigtig mange virksomheder hungrer efter de studerende. Derfor er det også godt nyt, at flere og flere unge søger ind på IT uddannelser. Virksomheder og IT konsulenthuse står klar til at tage imod dem, så snart de er færdiguddannede.

 

Nemmere adgang for udenlandske IT talenter

Der er også en anden udfordring i forbindelse med den manglede arbejdskraft inden for IT rådgivning. Nemlig at holde på de udenlandske studerende efter endt studie. En måde at gøre det på er, at virksomhederne sørger for at tilbyde ledige lærerpladser. På samme måde skal uddannelserne også have studiepladser nok til dem. Flere og flere virksomheder og IT konsulenthuse vælger nemlig at satse på udenlandske IT talenter. Derfor er det vigtigt, at det er attraktivt for dem at komme til Danmark og arbejde.