Klar til en varm sommer

18. marts 2020

Er din virksomhed klar til endnu en varm sommer? Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvis sommeren 2019 bliver ligeså varm som i 2018, bør du allerede nu overveje at etablere et godt klimaanlæg på din arbejdsplads.

 

Sommeren er skøn, men arbejdet kalder

Sol, blå himmel og varme temperaturer. Sådan var sommeren i 2018, og det eksotiske vejr gav anledning til travlt befærdede strande, parker og ikke mindst ishuse. En så varm sommer er atypisk for Danmark, og det kunne mærkes i både private hjem og på arbejdspladser, hvor det var svært at holde temperaturerne på et tåleligt niveau indendørs.  Selvom sommer giver anledning til en masse udetid, kan de høje temperaturer hurtigt blive en pestilens, når arbejdet kalder – i hvert fald, hvis arbejdspladsen ikke er i besiddelse af et godt klimaanlæg.

 

Indeklima er alfa og omega

Det er videnskabeligt bevist gennem et utal af undersøgelser, at et godt indeklima fremmer god arbejdsmoral og arbejdsindsats. Et godt indeklima er simpelthen alfa og omega på enhver arbejdsplads, der ønsker at sikre medarbejderes velbefindende og arbejdsindsats. Årsagerne til et dårligt indeklima kan være mange, men især for høje temperaturer, tung luft uden nok O2, samt for høj eller lav luftfugtighed, er store syndere i forhold til dårligt indeklima. Indikatorer på dårligt indeklima kan vise sig i fysiske symptomer hos medarbejdere, der kan opleve hovedpine, træthed, mathed, koncentrationsbesvær og generelt ubehag.

 

Et godt klimaanlæg styrker arbejdsmiljøet

Der er mange fordele ved at investere i et godt klimaanlæg. Udover at være godt forberedt på endnu en eventuel meget varm sommer, vil I også få stor glæde af det resten af året. Et klimaanlæg regulerer nemlig ikke blot temperaturer, men renser luften, kontrollerer luftfugtigheden og fordeler luften jævnt i hele lokalet. Klimaanlæg sorterer desuden både støv, pollen, svampesporer og andre luftbårne partikler fra, så I får den reneste luft muligt på arbejdspladsen. 

Et klimaanlæg af god kvalitet skaber de bedste rammer for et godt arbejdsmiljø samt medarbejderes trivsel og velbefindende på arbejdspladsen. Mange oplever, at et nyt klimaanlæg sågar er med til at nedsætte antallet af sygedage hos medarbejdere og at det øger den daglige  produktivitet.