Derfor skal du prøve Escape Room

20. august 2021

Behovet for underholdning og samarbejde er ikke blevet mindre – udbuddet har til gengæld forandret sig. Nu udbydes flere oplevelser med plads til iscenesættelse og indlevelse i uvirkelige scenarier, der får legebarnet frem i både børn og voksne. Eksemplerne er Virtual Reality eller. Escape Rooms. Escape Rooms er et teambaseret-gådespil, hvor du vha. små hints og råd skal løse diverse gåder: Scenariet er, at et hold er låst inde i et rum med et gennemgående tema, som sætter rammerne for opgaverne. Herefter er der op til jer at løse alle gåderne inden for en time, så I slipper fri.

 

Fantasi og samarbejde

Escape Rooms er især blevet en populær attraktion blandt voksne, som elsker spil og gåder. Tiltrækningen er forståelig – Den indlevelse i et fiktivt univers, som Escape Rooms danner rammer for, sætter både holdet og den enkelte person på spil. Alle er aktivt med i forsøget på at løse gåderne, og når alle er inde i legen, kommer der ofte nye sider frem i deltagerne. Det er derfor en god teambuilding-øvelse, hvor man ser, hvordan folk samarbejder i pressede situationer, og en måde at se dine venner på i et andet lys. Oplevelsen giver noget til alle, der er med – også døren er åbnet op, og alle er sluppet ud.

 

Escape Room-expansion

Escape Room var i begyndelsen en attraktion, der var forbeholdt de store byer som Århus & København. Dog har den store popularitet henvendt mediet medført, at Escape Rooms også er begyndt at dukke op i mindre byer. Så hvis du søger et Escape Room nær en storby som Århus, er der mulighed for at prøve Escape Rooms – også uden at tage hele turen til den jyske storby.