Vælg de rette blomster til begravelsen

2. juni 2022

De forskellige typer buketter

Det kan være svært at vide, hvad der præcist skal siges og gøres, når en nærmest pårørende går bort. Lige meget hvad man siger, så virker ikke helt som om, at ordene påvirker de nærmeste på den måde, som man ønsker det. En buket og nogle blomster en god måde, at supplere de manglende ord på, som de nærmeste altid sætter pris på. En bårebuket og båredekoration er to typer buketter, der oftest vælges. Begge typer lægges på kirkegulvet. Båredekorationen placeres altid tættere på kisten og er et større binderi end bårebuketten, som typisk er mindre og ligger mere perifært.  

 

Hvilken blomst skal du vælge?

Har du godt kendskab til den afdøde, og kender du den afdødes yndlingsfarver eller blomster, så er det ideelle valg. Forskellige blomster og farver associeres typisk med forskellige karakteristika: en linje symboliserer renhed og sympati, mens en rose symboliserer kærlighed og lidenskab. Blomster er altså en pæn måde at udtrykke din sidste hilsen til den afdøde ‒ både den nærmeste pårørende og den mindre bekendte ven. Du kan typisk finde et bredt udvalg af bårebuketter og båredekorationer hos din lokale blomsterhandler.

 

Et sidste farvel

Når du bestiller en båredekoration, kan du vælge at skrive en personlig hilsen på et pænt kort. Det er er en sød måde at sige sit sidste farvel til den afdøde, hvor du kan give dine sidste ord. Mange føler altid, at der er noget, der aldrig nåede at blive sagt til deres pårørende, når de går bort, og med den personlige hilsen på din båredekoration har du muligheden for at netop at komme med dine sidste ord og følelser til personen. Det er en måde at komme af med alt du har på hjertet, som et pænt sidste farvel.