Derfor er tagmaling en god idé

15. marts 2021

Hvis dit tag ser slidt og gammelt ud, kan tagmaling være løsningen for dig! Tagmaling giver dit tag et nyt og frisk udseende og kan bidrage til et enormt løft af din boligs ydre indtryk.

En tagmaling består af følgende fire faser, der skal sikre, at malingen holder længst muligt. Først starter man med en grundig afrensning, derefter en algebehandling, et tageftersyn og til sidst maling af taget. En tagmaling kan give taget en ekstra holdbarhed på mellem 5 og 20 år, så det kan i den grad svare sig, hvis dit tag er begyndt at trænge til en opfrisker. Derfor er tagmaling en god idé!

Fordele og ulemper ved tagmaling

Som ved alt andet findes der naturligvis både fordele og ulemper ved tagmaling. Her får du et kort overblik over begge dele, hvilket måske kan hjælpe dig til nemmere at træffe beslutningen om, hvorvidt dit tag skal have tagmaling.

Fordele:

  • Dit tag kommer til at se nyt ud, og at din bolig derved kommer til at se bedre ud i sin helhed.
  • Dit hus kommer dermed til at stige i værdi med et flot og nymalet tag.
  • Tagmaling er en forholdsvis billig måde at forskønne et gammelt og slidt tag på.
  • Dit tag får lagt en ny beskyttende overflade, så det bedre kan stå imod slid og alger.

Ulemper:

  • Du kan desværre ikke male alle slags tage, så om du kan give dit tag en klat maling vil altså afhænge af, hvilken tagtype du har. Tagtyper som teglsten og naturskifer er no-go.
  • Selvom dit tag kommer til at se nyt ud, giver tagmalingen dig jo i realiteten ikke et nyt tag.
  • Tagrensningen kan være hård ved dit tag, så det kræver også ofte et nogenlunde udgangspunkt.
  • Du kan ikke gøre det selv – tagmalingen må udføres af en professionel for at opnå et godt og holdbart resultat.

Få tagmalet af en professionel

Få tjekket tagets sundhedstilstand af en fagmand på området. Det er vigtigt at vælge en fagmand, der er dækket af en garantiordning. En professionel tagmaler har det specialudstyr, som skal bruges til at udføre maling og rensning af taget med den nødvendige forsigtighed og omhu, så overfladen på taget ikke bliver beskadiget.