Vedligeholdelse af kloak

23. oktober 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Hvorfor skal man vedligeholde sin kloak?

Hvis du er husejer, er der mange ting, der er vigtige at være opmærksom på. En af de ting er husets kloak, hvilken i tilfælde af dysfunktion kan være medvirkende til både fugtskader og endda oversvømmelse.

Hvis du ikke er opmærksom på vedligeholdelsen i forhold til din kloak, kan dette bl.a. resultere i:

  • Fugtskader
  • Rotter
  • Oversvømmelse

Kloakken på din grund er dit eget ansvar, hvilket ikke alle er opmærksomme på, hvorfor der i nogle tilfælde opstår ovenstående ting. Derfor er det altafgørende at forhindre, at disse ting sker i første omgang, så kontakt din lokale kloakservice, da dette meget vel kan være relevant for dig.

 

Hvilke problemer kan der opstå i din kloak?

De fleste kender den karakteristiske dårlige lugt af kloak, hvilken ikke ligefrem er at foretrække i et hjem. Derfor er det vigtigt at være opmærksom, hvis den lugt pludselig forekommer i dit hjem. Hvis dette er tilfældet, kan du selv prøve at rense afløbet og vandlåsen og se, om det er her, problemet ligger. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du derfor kontakte en vvs’er eller en kloakmester til at undersøge problemet, da dette sandsynligvis er ensbetydende med, at problemet findes under gulvet.

En af grundene til, at din kloak ikke fungerer optimalt, kan være, at den er underdimensioneret, hvilket betyder, at kloakken ved regn i store mængder ikke kan følge med, og derved ikke få ledt vandet væk med den rette hastighed.

Et andet problem, der ofte ses, er, at rødder fra træer omkring kloakken vokser ind i kloakrørene, hvilket også kan være medvirkende til, at vandet ikke kan løbe optimalt væk.

 

Hvornår bør jeg kontakte en professionel?

Er det nedenstående kan du se nogle af de omstændigheder, hvorunder det vil være mest hensigtsmæssigt at kontakte en professionel:

  • Vandet stiger i toilettet ved udskylning
  • Fugtighed i kælder
  • Nedsynket jord på grunden
  • Rotter i huset eller kloaksystemet
  • Lugtgener 

Hvis du oplever nogle af disse ting på din adresse, kan det meget vel være en god ide at hive fat i din lokale kloakmester eller VVS’er for at få kigget på problemet.