Få en varmepumpe i dit sommerhus

18. december 2020

Varmepumpe i sommerhuset

Hvis du ejer et sommerhus, er det værd at overveje, om du skulle investere i en luft-til-luft varmepumpe. Her kan du få en nem varmeløsning, som f.eks. kan varme dit sommerhus op hele året, uden at det behøver at koste det store. Vi forklarer her, hvad en luft-til-luft varmepumpe er, og hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du investerer i den.

 

Varme udvundet fra naturen

En luft-til-luft varmepumpe fungerer således, at du placerer en kasse inden i og uden på dit sommerhus. Her optager kassen uden på varmen fra luften og overfører den til kassen inden, så hele dit sommerhus kan blive opvarmet. Det smarte ved at bruge en varmepumpe er, at det er et billigere ift. andre energikilder. Radiatorer kører på strøm, som hurtigt kan blive dyrt, og opvarmning med brændeovn kan være en tidskrævend proces. Varmepumpen er derfor en mellemting for det nemme og det rentable.

 

Fordele og ulemper ved luft-til-luft varmepumper

Inden du investerer i en luft-til-luft varmepumpe er det værd at overveje fordele og ulemper.

Fordele:

  • Nem at installere
  • Du sparer penge på varmeregningen
  • Varmen sendes gennem huset med luftcirkulation

Ulemper:

  • Varmepumpen leverer ikke varmt vand
  • Kan muligvis støje, afhængig af placering og model
  • Afhængig af kulden er det nødvendigt med at supplere med el-varme.

 

 En god tid at købe en varmepumpe

Det er en god ide at overveje en varmepumpe, men nu er der en økonomisk fordel ved at anskaffe sig en nu. Fra 2020 er der udstedt en mulighed for energitilskud, så det bliver endnu billigere at anskaffe en varmepumpe til dit sommerhus. Afhængig af størrelsen kan du få op til 45.000 kr som tilskud til en varmepumpe. Det er derfor kraftigt værd at overveje, om du skal investere i en varmepumpe.