To gode tagrender: zink og stål

18. marts 2020

Inspiration til tagrender – stål og zink er fantastiske

Selvom de færreste mennesker tænker over det til hverdag, så er en tagrende selvfølgelig ikke bare en tagrende. Mange oplever det som én stor, forvirrende jungle, når de begynder at undersøge de forskellige tagrendetyper. Derfor har vi her samlet lidt information til dig, der gerne vil blive klogere på emnet, og hvad den egentlige forskel på ståltagrender og zinktagrender er. For det er ikke blot et spørgsmål om æstetik.

 

Som en god flaske vin

Okay, at en ting, der bliver smukkere med årene, er som en god flaske vin, er måske efterhånden en lidt for fortærsket sammenligning, men ikke desto mindre er den sand, når det handler om zinktagrender. For selvom de er skinnende blanke, når de sættes op, så får de – med kærtegn af vind og vejr – en smuk patina, som tiden går. Zinktagrender er tilmed enormt robuste, og netop det klassiske valg i Danmark, hvor årstidernes forskelligartethed kan være hårde mod bygningers ydre. De er dog typisk også en smule dyrere end andre tagrender, men det lønner sig ofte, når man oplever, hvordan æstetik og holdbarhed går hånd i hånd.

 

Det blanke valg er et stærkt valg

Apropos holdbarhed, så er ståltagrender et andet fremragende valg, når passet er rødbedefarvet og nummerpladen i indkørslen er dansk. For stål er et enormt stærkt materiale. Modsat zinktagrender – som i øvrigt er blødere – bibeholder ståltagrender deres blanke udtryk. Så hvis du foretrækker dette, bør du seriøst overveje stål. De ligger tilmed i en prismæssigt lave ende, hvilket er overraskende taget kvaliteten betragtning.

 

Find vej i tagrendejunglen

Hvis du synes, at begge ovenstående typer virker fristende, så kan du også hente hjælpe hos folk, der arbejder i branchen. Bor du fx i København eller Valby, er en virksomhed som Tagrendegruppen et godt valg, hvis du leder efter zink- eller ståltagrender. Ellers håber vi, at tagrendejunglen er blevet bare en lille smule mere overskuelig og nem at navigere i.