Tips til at slippe af tandlægeskræk

23. oktober 2020

Behandling af tandlægeskræk

 

Hvis du er en af dem, der misligholder dine tandlægeeftersyn, er der meget større risiko for, at der opståer et eller flere huller i dine tænder. En af grundene til, at nogle mennesker ikke kommer afsted til tandlæge, når de bliver indkaldt, kan være til grund for tandlægeskræk.

Tandlægeskræk er, som det ligger i ordet, en skræk for at gå til tandlæge, hvilket typisk er noget, som man har udviklet gennem sin barndom, og man fravælger derfor tandlægen i de fleste tilfælde.

 

Gode råd til afhjælpning af tandlægeskræk

 

Er det følgende fremgår en række gode råd som er fordelagtige at følge i forbindelse med at slippe af med din tandlægeskræk:

  • Erkend din angst. Det er ingen skam og mange andre, har det ligesom dig.
  • Vælg en tandlæge, du har tillid til og som er forstående over for din angst.
  • Mød veludhvilet op. Medbring evt. et familiemedlem.
  • Bed din tandlæge forklare, hvad der præcist skal foregå under behandlingen.
  • Tal med din tandlæge om, hvordan behandlingen kan blive så smertefri som mulig. Måske det evt. er en mulighed at få et beroligende middel inden behandlingen?
  • Du kan bede tandlægen om et håndspejl, hvis du er blandt dem, der godt kan lide at følge med i processen.
  • Spørg altid, hvis du vil have noget uddybet i forhold til behandlingen.

 

Behandlingsmuligheder vedrørende tandlægeskræk

 

Tandklink Lyhne er en tandlægeklinik i Fredensborg, der gør brug af en relax-pude, der kan få dig til at slappe af, når du sidder i stolen. Puden hjælper således, at den bl.a. spiller musik og har små vibrationer, hvilket er medvirkende til, at du lettere kan finde ro. Herved opnår du ideelt set en behandling, hvorunder du er i ro, hvorfor at dit næste tandlægebesøg forhåbentlig ikke er ligeså skræmmende.