Spar virksomheden for uforudsete udgifter: få en ordentlig tagrenderens

12. juli 2021

Tagrender samler alt muligt skidt og møg, som kan risikere at hobe sig op. Derfor kan man få en professionel tagrenderens, så tagrenderne vedligeholdes og ikke stopper til.

Når tagrenderne renses, fjernes ophobede blade, grannåle, mos og andet skidt og møg, som sætter tagrenderne ud af funktion. Helt lavpraktisk foretages rensningen fra jorden, hvorfra man fører et rør op i tagrenderne, som, ligesom en støvsuger, suger skidt og snavs op. Alt imens filmes processen, så man på kameraet kan se, om man får det hele med.

Derfor skal tagrender renses

At foretage en tagrenderens bør du anse som en obligatorisk vedligeholdelsespligt af virksomhedens ejendom. Tagrenderne er der af en grund, nemlig for at lede regnvand væk fra bygningen. Hvis tagrenderne er fyldt til renden, kan vandet ikke ledes væk og renderne oversvømmes. Det resulterer i uønsket områder med vand på grund, som i værste tilfælde kan give problemer med frugt og skader i fundamentet.

Så ofte skal du have en tagrenderens

Det kan anbefales, at tagrenderne renses 1-2 gange om året. Det giver god mening at gøre første gang inden vinter og anden gang før sommer. Det vigtigste er blot, at det bliver gjort på årlig basis. Man kan sagtens selv rense tagrenderne, men det kræver en masse udstyr, så man kan arbejde i højden og er sikker på at få det hele med. Er ejendommen i flere etager, kan det dog blive en mere besværlig proces. Heldigvis er der mulighed for at få en professionel tagrenderens i Køge, Stevns samt mange andre steder i Danmark.

Fordelen ved en professionel tagrenderens til din virksomhed er, at den kan udføres på kort tid, og uden at du behøver at investere i det rette udstyr. Derudover er det ikke nødvendigt, du er til stede under rensningen, så det er en opgave, der kan klares, mens du arbejder – smart, effektivt og nemt.

Flere virksomheder tilbyder serviceaftaler for rensning af tagrender, så du kan være sikker på, det bliver gjort. På sigt er det en god investering for virksomheden, fordi det ellers kan blive dyrt at rette op på fugtskader.