Få begravelseshjælp af det offentlige

17. september 2020

Dette indlæg er sponsoreret.

Sådan søger du begravelseshjælp

I mange tilfælde kan du få begravelseshjælp, hvis en af dine pårørende er gået bort. En begravelse er ofte en omkostningsfuld begivenhed, og derfor kan det være afgørende at få søgt begravelseshjælp. Her kan du kontakte din lokale bedemand, som kan hjælpe dig med at søge begravelseshjælp.

Vi har snakket med Ilone Johannesen, som er bedemand i Brønshøj, og hun forklarer, hvordan man kan søge begravelseshjælp.

 

Det skal du vide om begravelseshjælp

Ilone Johannesen fortæller, at man som pårørende kan have ret til begravelseshjælp. Der er overordnet to forskellige former for hjælp, som du kan modtage. Du kan søge hjælp hos det offentlige, som tilbyder begravelseshjælp afhængig eller uafhængig af afdødes formue. Sidstnævnte kaldes formueberegning, hvor man udregner bidraget ud fra oplysninger om både den afdødes og ægtefælles formue. Det gælder naturligvis kun, hvis den afdøde var gift.  

Begravelseshjælp uafhængigt af formue ligger altid på et fast beløb, som efterregnes hvert år. Når du ønsker hjælp til begravelse, skal du udfylde en digital ansøgning til Udbetaling Danmark. Her kan din bedemand også hjælpe dig, hvis du skulle have tvivlsspørgsmål omkring ansøgningen. Til ansøgningen skal du nemlig bruge en fuldmagt, som også bedemanden kan hjælpe dig med at få.

 

Rådfør dig med bedemanden

Husk, at du altid kan få vejledning og svar på dine spørgsmål hos bedemanden, når du som pårørende skal planlægge en begravelse. Der er mange ting, der skal tages stilling til – og derfor er det helt forståeligt, at det hele kan virke meget uoverskueligt.

Bedemanden er der for at hjælpe dig på den sorgfulde rejse, og derfor er det også vigtigt, at du rækker ud, hvis du har brug for hjælp – uanset om det er ansøgning af begravelseshjælp eller noget helt andet.