Sådan passer du på dine låse

6. september 2023

Hvordan fungerer låse?

Din nøgle til din bolig fungerer sikkert også til din postkasse, til boligens vinduer og til de resterende døre. Hvordan kan dette være? Jo, en lås består af en cylinder, stift og slutblik. Disse elementer i en lås bliver monteret og indstillet efter den enkelte nøgle, der skal bruges til låsen. Det betyder altså, at du kan få indstillet flere låse til én enkelt nøgle, eller du kan få indstillet låsene forskelligt, sådan at de bruger forskellige nøgler.

 

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du ønsker, at dine låse skal fungere optimalt og sikrest, så kan det være en god ide med noget låseservice en gang imellem. Du kan f.eks. rense din lås vha. trykluft, hvis låsen har drillet i en periode, eller du kan prøve at servicere den med noget låseolie. Bliver låsen ved med at drille, eller fungerer din lås slet ikke, så har den brug professionelt låseservice. Her kan en låsesmed komme ud og reparere din lås, sådan at den bliver funktionsdygtig igen.

 

Din lokale låsesmed rykker hurtigt ud

Har du problemer med låsen, så kontakt endeligt din lokale låsesmed. Bor du f.eks. i Holbæk, Tølløse eller Hvalsø, kan du nemt og hurtigt få fat på en lokal låsesmed, der kan rykke ud til alle tre områder. Der er flere fordele, ved at vælge lokalt: din låsesmed har døgntelefon med hurtig udrykning; du sparer på kørselstillæg; du støtter lokalmiljøet; og du kan være sikker på, at arbejdet gøres ordentligt, da den lokale låsesmeds ry er med til at drive virksomheden. Støt lokalt – det betaler sig!