Sådan benyttes en pullertlampe

8. september 2021

Pullertlamper: Hvad er de, og hvordan skal de bruges?

 

 

En pullertlampe er en form for vejlampe, der kan have den funktion at vise vej for dig i mørket. Det kan eksempelvis være, at du har stier i haven, ofte går over haven eller har en mørk terrasse, der ingen belysning har. Pullertlamper er derfor ideelle, hvis du ønsker strategisk placerede lamper, så du undgår at gå ind i ting, vride om eller andet.

 

Hvorfor vælge pullertlamper?

 

Pullertlamper kan være svaret, hvis du har problemer med et uoplyst areal, hvor du ønsker lys, så arealet er farbart i mørket. Herudover kan pullertlamper også vælges på baggrund af deres dekorative funktion, og folk vælger dem typisk til deres indkørsel, hvor mange foretrækker, at de er lys, når de og gæster kommer hjem til boligen. Dette giver også en flot, indbydende effekt, men ser også rigtig stilet ud, hvis du vælger nogle flotte pullertlamper.

 

Fast eller fleksibel placering?

 

Der findes forskellige former for pullertlamper, hvorfor du med stor sandsynlighed vil kunne få lige den pullertlampe, du har brug for. Nogle pullertlamper kan flyttes rundt på, hvorimod andre pullertlamper har en mere permanent placering. Hvis du vælger en pullertlampe, skal du derfor beslutte, om det skal være en med jordspyd eller en, der monteres i et fundament. Hvis du eksempelvis er fast besluttet på, at dine pullertlamper skal have en permanent placering, kan du med fordel få dem monteret fast i et fundament, men hvis du derimod ønsker muligheden for at flytte rundt på dem, kan du med fordel vælge jordspyd.

 

Hvilke materialer er velegnede til udendørs lamper?

 

Til udendørs lamper vil du gerne have materialer, der er vejrbestandige. Derfor kan du med fordel vælge pullertlamper i materialer såsom aluminium eller rustfrit stål. Typisk bruges kobber, messing eller sten til stellet, mens der rundt om pæren ofte benyttes glas eller plast.