Vedligeholdelse af dit gulv

18. august 2020

Reparation af både ridser og knirkende gulve

Har du brug for at få repareret dit gulv? Der kan være mange grunde til, at dit gulv har fået skader. Det kan fx være sket pga. slid, manglende vedligeholdelse eller forkert montering.

Det kan eksempelvis være, at dit gulv har fået ridser, som der er brug for at få fikset. Dit gulv er udsat for meget, og hver gang der tabes noget på gulvet eller slæbes småsten med ind udefra, kan det give små hakker og ridser. Det er derfor svært at undgå, men der er et par råd, du kan prøve at følge, hvormed du kan undgå unødvendig slid på dit gulv:

  • Støvsug regelmæssigt omkring husets døre, så du undgår, at der ligger småsten og ridser gulvet
  • Undgå at få med udendørs sko indenfor. Derudover er også støvler og stiletter hårde ved dit trægulv.
  • Brug filtpuder eller glidesøm under dine møbler og undgå, at de ridser gulvene, når du rykker rundt på dem. Især spisebordsstole rykkes der i de fleste hjem rundt på hver dag.

 

Hvis skaden allerede er sket, kan de små hak og ridser udbedres relativt nemt. Du kan bruge voks, eller lakstifter, der kan fungere som et udfyldningsmateriale til de ridser eller hakker, der er kommet i dit trægulv.

 

Problemer med knirkende gulve

Et andet problem, der kan opstå med dit gulv, er, at det kan knirke. Knirkende gulv kan være ekstremt irriterende, men det kan faktisk relativt let repareres. Hvis der er gulvbrædder i dit hjem, der knirker, kan du bore huller med et prop bor i gulvbrædderne, hvor de knirker. Du skal bore hullet lige over den bjælke, som gulvet er lagt på, og herefter skal du skrue gulvbrættet fast nede i hullet. Til sidst propper du hullet med lidt lim og en træprop, som skal være lavet af den samme type træ som dit gulv. På den måde sidder brædderne nu rigtig godt fast, og træproppen skjuler det faktum, at du lige har boret i gulvet.

 

Få professionel hjælp ved større skader

Det kræver dog alligevel lidt erfaring fx at lave træpropper eller udbedre ridserne i gulvet selv, og hvis der er tale om større skader, anbefales det især at få professionel hjælp til reparation af dine gulve. Hvis du har brug for hjælp til reparation af dit gulv på Sjælland, står TSCO A/S til rådighed, hvis dit gulv trænger til en slibning, mangler et bræt eller skal skiftes helt.