Dit barn bliver mødt i øjenhøjde

17. september 2020

Derfor skal du vælge privatundervisning til dit barn

For nogle børn er undervisningen i folkeskolen nok, men dette er langt fra tilfældet for alle børn i dag. Der kan være mange grunde til, at dit barn har brug for privatundervisning. Har dit barn for eksempel svært ved matematik, vil det give mening at kigge på privatundervisning til dette fag. Det kan også sagtens være, at dit barn blot mangler, at der kommer noget struktur, når det skal laves lektier. Her kan privatundervisning også være svaret.

 

Fokus på dit barn

Når du vælger, at dit barn har brug for privatundervisning, er det vigtigt, at den undervisning, som barnet får, er givende for indlæringen. Det er vigtigt, at dit barn går et sted, hvor det bliver set, og hvor der tages højde for netop dit barns behov, og det er her, at privatundervisning kan noget ekstra. Når du vælger privatundervisning, vil det ofte foregå på små hold, hvor der netop er fokus på de enkelte børn, og hvor undervisningen samtidig tilrettelægges, så der er plads til alle. På den måde kan hvert enkelt barn få lige præcis den hjælp, som det har brug for.

 

Husk at kommunikere med både dit barn, lærer og pædagoger

Når du overvejer, hvorvidt dit barn har brug for privatundervisning er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke kun er din beslutning. Og endnu vigtigere er det, at du aldrig må gøre det for din egen skyld, men udelukkende fordi, at dit barn har brug for det. Derfor anbefales det altid at tage en snak med en lærer eller en pædagog for at høre, hvad de synes. Hvis de synes, at det er en god ting, og noget, som dit barn har brug for, vil de helt sikkert også have gode ideer eller råd til, hvordan den private undervisning kan tilrettelægges, så den går godt hånd i hånd med den undervisning, som dit barn allerede får i folkeskolen.

Derudover er det altid en god ide at tage en snak med dit barn om privatundervisningen. Det er nemlig vigtigt, at det ikke bliver for meget, og at den ekstra undervisning kommer til at føles som en straf for ikke at gøre det godt nok. Husk derfor at sørge for, at dit barn stadigvæk har en masse tid til afslapning og fri leg.