Pas på dine tænder

18. marts 2020

Ganske få ting har vi hele livet. Men de ting, vi har, skal vi passe på. Man tænker nok ikke rigtig over, hvad man har, før man ikke har det mere. Tænker du tit over dine tænder? Sikkert ikke. Men tænk så en gang, hvis du pludselig stod uden alle dine fortænder. Så kunne det formodes, at du i højere grad ville tænke over, hvor vigtige, de er. Men er du nået dertil, hvor dine tænder ikke længere står til at redde, findes der heldigvis hjælp at hente.

 

Få et flot tandsæt og gør brug af proteser

Ligesom man kan få en nye hofte eller et nyt knæ, kan man også få nye tænder. Men udskiftningen af tandsættet kan på mange måder være et større projekt. Det er nemlig sådan, at en tandprotese ikke er et engangsprojekt. Ligesom almindelige tænder skal passes og plejes, skal proteserne også. Der kommer her et par råd til, hvordan du plejer din protese bedst muligt.

 

  1. Gå til kontrol

For det første er det vigtigt at gå til kontrol jævnligt. Din mund udvikles og ændres hele tiden, og det er derfor vigtigt at holde styr på, at protesen passer, som den skal. Går du ikke til kontrol og får rettet din protese til, kan du risikere, at den begynder at gnave i gummerne, og den kan blive ubehagelig at have i munden. Derfor er kontrol vigtigt for dit velvære!

 

  1. Vask protesen

Du har sikkert hørt den klassiske historie om, at tandproteser giver dårlig ånde. Dette er dog ikke sandt. Så længe du vasker og børster din protese hver dag på samme måde, som du ville børste dine tænder, skal du ikke være bange for dårlig ånde forsaget af din protese.

 

Selvom proteser kan virke dyrt og skræmmende, kan det være en nødvendig løsning. Heldigvis findes der mange dygtige og kompetente tandteknikere rundt i landet. Et sted, de er specialiserede i dette, er hos Næstved tandteknik på Sjælland, hvor de er specifikt uddannede til udarbejdelse af tandproteser. Uanset hvor du vælger at få det lavet, er det vigtigt, at du vælger et sted med de rette kompetencer. Husk det nu: Det er dine tænder resten af livet!

Virksomhed: Næstved Tandteknik v/ Klinisk Tandtekniker Bonnie Røge