Bliv uddannet til optiker

23. oktober 2020

Så lang tid tager optiker uddannelsen

 

Hvis du gerne vil uddanne dig til optiker, skal du tage en uddannelse som optometrist. Tidligere hed uddannelsen optiker uddannelsen, men i dag hedder den optometrist, som betyder, at du bliver i stand til at kunne hjælpe kunder med deres synsudfordringer.

Uddannelsen indebærer, at du skal på skoleforløb i størstedelen af uddannelsen, men du kommer også i praktikforløb. Som optiker får du viden om synet og øjet, som du kan bruge til undersøge øjet. På den måde bliver du i stand til at kunne vejlede kunder og foretager prøver, der kan vise information om synet.

 

Så lang tid tager det at blive optiker

 

Uddannelsen tager i alt 3 ½ år, hvor der er inkluderet 1 ½ års praktikforløb. På skoleforløbet vil du modtage undervisning i forskellige fag som f.eks. Grundlæggende optik og Okulær patologi og farmakologi. I undervisningen vil du opleve vekslende arbejdsformer – alt lige fra projekt- og gruppearbejde til forelæsninger og holdundervisning.

Til gengæld kan du se frem til en pause fra studiebøgerne i løbet af uddannelsen, hvor du skal i praktik. Praktikken strækker sig over de 3 ½ år på 4 forskellige semestre og er således ikke en sammenhængende praktik på 1 ½ år. Der er mulighed for at få løn under praktikforløbet, hvis du finder et lønnet praktiksted. Desuden skal det pågældende sted være godkendt af din skole.

 

Tæt på erhvervslivet

 

Som optiker studerende er du i tæt samarbejde med erhvervslivet, hvilket er en kæmpe forskel. Du får lov til løbende at afprøve din teoretiske viden i praksis. På den måde lærer du meget mere og kommer endnu tættere på det erhverv, som du kan arbejde inden for efter endt uddannelse.

Desuden er det et felt, der hele tiden udvikles ny viden inden for, hvor du løbende kan efteruddanne dig eller lære nyt på din kommende arbejdsplads.