Luft til vand-varmepumper

17. september 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Med en luft til vand varmepumpe bliver luften udenfor transporteret ind i varmepumpen. Den energi, som luften indeholder, bruges til at opvarme vand. Vandet bruges til at opvarme din bolig. På den måde fungerer luft til vand varmepumpen meget simpelt.

Mange vælger at få monteret en varmepumpe, fordi det er en miljømæssig og økonomisk fordelagtig energiløsning. Varmepumpen består af en indedel og en udedel, som sammen skaber cirkulationen af varmen. Det vil også sige, at du er nødsaget til at have en radiator eller gulvvarme i dit hus, så vandet kan bruges til opvarmning.

Vil du læse mere om, hvordan du vælger den billigste energiløsning, så klik her.

 

Kan man spare penge på en luft til vand varmepumpe?

Som regel sparer man rigtig mange penge på at udskifte sin energiløsning til en varmepumpe. Man kan spare op til 60 % på sin varmeregning afhængigt af, hvilken løsning man i forvejen har installeret.

Man skal selvfølgelig investere i at købe varmepumpen, montering af den og efterfølgende de årlige eftersyn. Til gengæld har varmepumpen en kort tilbagebetalingstid, så pengene hurtigt er tjent hjem igen. Så snart den har tjent sig ind, vil du kunne spare endnu mere.

Du kan selvfølgelig altid kontakte en installatør for at høre, hvor store besparelserne ca. vil være for dig. Men der er som udgangspunkt altid en besparelse i større eller mindre grad. Tilmed får du en løsning, der udnytter vedvarende energi som ressource – så du får en meget miljøvenlig opvarmningsmetode.

 

Valg af varmepumper

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en luft til vand varmepumpe er et optimalt valg for dig – så kontakt din lokale elektriker. Elektrikeren kan guide dig igennem valget og komme med gode råd ud fra din situation. Ofte kan du også få en godt tilbud på en varmepumpe, hvis du kontakter en professionel.