Bliv klogere på klinikrengøring

1. juni 2022

Hvad er formålet med klinikrengøring?

Klinikrengøring er utroligt vigtigt for at opretholde sanitetsregler, hygiejne og mindske smitterisikoen i lokaler, der ofte besøges af syge mennesker i et mindre eller større omfang. Derfor er rengøringsopgaverne hos diverse tandlæge- og lægeklinikker også meget mere end blot at fjerne støv, snavs og mikroorganismer. Rene og bakteriefrie omgivelser er en nødvendig for at opretholde driften og for at kunne sikre et højt kvalitetsniveau under konsultationer og behandlinger. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvad reglerne er for klinikrengøring, hvad fordelene er ved at udlicitere opgaven til professionelle samt, hvordan man bedst kommer i kontakt med det rette rengøringsfirma.

 

Dette skal du være opmærksom på, når du vælger rengøringsfirma

I skal som klinik først og fremmest vælge et rengøringsfirma til at varetage klinikrengøringen, så I kan bruge tiden på det, som I er bedst til, og de kan gøre det samme. Forud for at hyre et rengøringsfirma specifikt til rengøring af jeres klinik, bør I være opmærksomme på disse ting:

 

  • Det er vigtigt at vælge et firma, der er godkendt til at udføre klinikrengøring og gerne også et firma, der har en bred erfaring med både tandlæge-, læge- og sundhedshuse. Spørg dem indtil deres tidligere kunder, så I kan kontakte dem og høre om rengøringsfirmaets serviceniveau.
  • Sørg for at de overholder ”De Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer” og er opdateret på disse, så I får en fuldt lovlig og deraf kvalitetssikker rengøring.
  • Hertil skal de også overholde Dansk Standard INSTA 800 og Dansk Hygiejnestandard DS 2451-10, der er den garant for rengøring af høj kvalitet og gode hygiejneforhold til danske klinikker.

 

Tips til at finde det rette rengøringsfirma

Når du har fundet et rengøringsfirma, der overholder disse regler inden for området, kan du begynde at undersøge deres serviceniveau. Hvis du fx søger hjælp til klinikrengøring i København, finder du et rengøringsfirma, der ikke kun er godkendt og kender til love og regler på området, men som samtidig har en professionel tilgang til rengøring, en pålidelig service og hyppige kontrolbesøg for at opretholde deres kvalitetsniveau.