Det kan en elinstallatør hjælpe dig med

18. marts 2020

Hvornår er det nyttigt med en elinstallatør?

De fleste af os har nok prøvet at stå med en lampe der skulle hænges op, eller med noget strøm, der skulle føres om. Når vi står med sådan noget, spørger de fleste af os, os selv, om det er en opgave, vi kan klare, eller om der er brug for en professionel el-installatør til at udføre arbejdet. Vi vil her forsøge at guide dig til, hvornår det kan være klogt at vælge at benytte en professionel el-installatør

 

Hvad gør en elinstallatør?

Først af alt kan det være fint at få styr på, hvad en elektriker gør. Elektrikere kan lave mange forskellige ting, men de fleste arbejder med elinstallationer hos virksomheder og private. Det kan være alt fra tilføring af strøm i et nybyggeri til enkelte opgaver som udskiftning af stikkontakter eller lamper.

 

Hvilke el-opgaver kræver en elinstallatør?

Når der skal laves elinstallationer, er det lovpligtigt, at de bliver udført korrekt – det vil sige, at de skal udføres af en autoriseret elektriker. Har du en vaskemaskine, opvaskemaskine eller lignende, som skal tilkobles, og som ikke har en såkaldt stikprop, så må du ikke selv installere den. Det kræver en autoriseret elektriker. Bor du i Lyngby, og mangler du en kompetent elinstallatør, så kan du med fordel kontakte Lyngby El-team.

 

Hvad må du selv gøre?

Har du en lampe, der skal hænges op i et allerede eksisterende udtag, eller har vaskemaskinen, der skal tilkobles, en stikprop, må du selv gøre arbejdet. Er du i tvivl om, hvordan du skal gøre, eller om det er noget, du må gøre selv, kan det være en god ide at tage kontakt til en professionel, som kan hjælpe dig, eller som kan fortælle dig, om det er noget, du selv må give dig i kast med. Vælger du at hyre en elinstallatør, er du også helt sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt.