Hvornår er tandskaden akut?

17. september 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Den tærende tandsmerte, der ikke synes at forsvinde, og forstærkes når vi giver og selv den frihed at nyde et måltid mad, er for mange mennesker meget velkendt. Tandpine er omtrent så utålelig en smerte kan blive og derfor kan man meget hurtigt få lyst til at tage fat i en tandlæge og slippe af med problemet.

Men for nogen er dette slet ikke så enkelt, da tandlægen i sig selv kan virke skræmmende, måske mener du slet ikke, at dine smerter er alvorlige nok til en eventuel behandling eller også frygter du en ekstra stor regning som følge af det akutte tandlægebesøg.

 

Her bør du søge tandlæge

Hvornår har man brug for en akut tandlæge? Vi har samlet en liste med en række tilfælde, som bestemt er en akut tandlægetid værd:

 

  • Tandpine, der ikke kan holdes nede af almindeligt receptpligtig medicin (panodil/ipren)
  • Tandpine hvis smerte udelukkende stiger i intensitet
  • Blødning fra tandkødet
  • Hvis du har slået en eller flere tænder ud
  • Knækkede tænder

 

Priser ved akut tandlæge

Typisk kan du behandles akut i din kliniks øvrige åbningstider og i nogle tilfælde også om lørdagen uden ekstra beregning, men dette er desværre ikke altid tilfældet og derfor kan du ende ud med en regning, der måske er større end du først havde regnet med. Dette kan du hurtig tjekke op på ved at besøge din tandlæges hjemmeside eller give dem et kald på telefonen.

Dog ser spillereglerne en smule anderledes ud om søndagen og efter lukketid i hverdagene. Her kan du være nødt til at kontakte tandlægevagten, som har udvidede åbningstider alle ugens dage weekenden inklusiv, men så også har et tillæg, der er væsentlig højere end det tillæg, der potentielt er ved akuttiderne.