Sådan kommer du op af kontorstolen

6. september 2023

Kom smerterne til livs med fysioterapi

Flere og flere oplever smerter i ryg, lænd og nakke, fordi de sidder ned for mange timer i døgnet. Vi sidder ned, når vi går på arbejde, kører bil eller spiser aftensmad ved middagsbordet. Det er næsten som om, at der ikke er tid til at bevæge sig i en hektisk hverdag. Men det skaber smerter, og mange mennesker søger derfor fysioterapeuter. Med fysioterapi kan man komme smerten til livs, men der er også forskellige tiltag, vi selv kan håndhæve i vores hverdag for at bekæmpe fænomenet.

 

Hvad kan du selv gøre?

Ud over at søge hjælp hos fysioterapeuter er der meget, du selv kan gøre for at mindske smerterne. Lige siden vi var små, har vi fået at vide, at vi skal sidde ned og holde mund. Det har vi taget med i arbejdslivet, hvor vi nu bruger flere timer i kontorstolen uden at bevæge os. Vanens magt tvinger os således til at sidde ned, men det kan faktisk gøre vidundere for kroppen, hvis man vælger at stå op. Ikke nok med at du forbrænder mere i løbet af dagen, så hjælper en stående arbejdsdag også med smerter. Så byt stolen ud med et hævesænkebord!

 

Sådan kommer du op af kontorstolen

At stå op er lettere sagt end gjort. Der er dog små tiltag, du kan inkorporere i din arbejdsdag, som kan gøre underværker. Du kan f.eks. holde dine pauser stående. Du behøver ikke at dyrke heftig motion for at gøre op med inaktiviteten på arbejdet. En kort gåtur er nok – også selvom det kun er hen til kaffemaskinen. Tag desuden kontakt til dine kollegaer i stedet for at skrive en mail. En stående samtale styrker nemlig både dit arbejdsmiljø og din krop.