Det koster en tømrer

3. august 2020

Dette indhold er sponsoreret.

Tømrere får mange familiers drømme til at gå opfyldelse. De samler vores ønsker, og færdiggøre nybyggerier, tilbygninger eller renoveringer. Uagtet hvad, så formår de at udføre de opgaver, som vi i hustanden ikke selv har færdighederne til. Udover nybyggeri, tilbygninger og renoveringer, hvad laver tømrer så, og hvordan betales de for deres arbejde?

 

Tømrerens arbejdsopgaver

Tømrere lavere flere opgaver end de fleste tror. Udover renovering og hjælp til byggerier, så er de typiske opgaver for en tømrer:

  • Opsætning af køkken
  • Montering af porte
  • Montering af trapper og paneler
  • Montering af vinduer og døre
  • Generel renovering

Ovenstående er blot et udsnit af de typiske opgaver, som tømrerne udfører for både private og erhverv. Tømrerhåndværket er blandt de ældste af sin slags i Danmark. Før i tiden var det set, som værende håndværkere der primært arbejder med træ. Det er dog ikke længere tilfældet. I dag er tømrerne ofte specialister indenfor små faggrupper indenfor tømrerfaget.

 

Sådan betales tømrerne for deres arbejde

Tømrerne er sjældent betalt på timebasis. I de fleste tilfælde aftales en fast pris, der laver et overordnet overslag over projektet pris afhængigt af arbejde, samt materiale. Når prisen for arbejdet skal udregnes, så er det ofte gjort i timepris. Det er her, dog svært at fastsætte en median pris. Tømrerarbejdets kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, så der findes en klar afspejling i pris og kvalitet.

 

Gør det selv-arbejde

Når opgaver skal udføres i hjemmet selv, så er der en række regler for, hvilket arbejde du selv må udføre. Husk derfor at undersøge på internettet, hvorvidt el-arbejde, VVS-arbejde eller noget tredje må udføres af dig selv, eller skal udføres af en udlært elektriker eller VVS’er. Udfører du arbejde, hvor en uddannet person er krævet, kan du risikere at skade bygningen og blive økonomisk ansvarlig. Sørg derfor for at være på den sikre side.

 

Ring til din lokale tømrer og hør om et uforpligtende tilbud.